Po krivem zapostavljena zelenjava! Koleraba ima nežen in značilen okus, ki je posledica kombinacije
gorčičnega olja in nekaterih hranilnih snovi.
sestavine |
420 g očiščene kolerabe
3
stroke česna
2
vejice rdeče bazilike
⅓ čajne žličke soli
100
g solatne kumare
1
žlica masla
2
žlici mleka
8 listov toast sira
8 listov toast sira
Koleraba je po krivici zapostavljena zelenjava, saj se le malokrat poudarja, kako zdrava je in na kakšne načine jo vse lahko uporabimo. Ima nežen in značilen okus, a poleg tega je preprosta za pripravo, uporabimo pa jo lahko v zelo različnih receptih. Čiščenje – odpadka približno 20 %.
Očiščeno in na kocke
narezano kolerabo stresemo v kozico. Dodamo česen, rdečo baziliko, sol in
zalijemo z vodo. Kolerabo skuhamo do mehkega.
Polovico pireja
stresemo v ognjevarno posodo in enakomerno porazdelimo po celotni površini.
Obložimo s tankimi rezinami solatne kumare in štirimi listi sira. Prekrijemo z
drugo polovico pireja. Obložimo s preostankom sira.
Pekač postavimo v
ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Slastno rustikalno kolerabno pito lahko servirate kot samostojno vegetarijansko jed ali kot prilogo, k mesu, zelenjavnemu zrezku... Ni potrebe, da je meso v omaki, saj sočna in zelo okusna pita dopolnjuje pečeno meso.
Ni komentarjev
Objavite komentar