Preprosto in zelo okusno! Okusno pecivo lahko servirate ob različnih priložnostih, pa tudi kot prilogo, pripravite še zelenjavno omako in že imate vegetarijansko kosilo...
sestavine |
500 g skute
100 ml naravnega tekočega jogurta
1 jajce
2 ščepca soli
300 g sveže valjanega polnozrnatega vlečenega testa štirje listi
80 ml olivnega olja
Skuto stresemo v skledo. Dodamo jogurt, jajce in sol. Premešamo, da se sestavine povežejo. Pekač premažemo z maslom.
Liste vlečenega testa prerežemo na pol. Dno pekača prekrijemo z dvema kosoma testa. Na testo položimo dve zvrhane žlice skutinega nadeva in enakomerno premažemo celotno površino. Prekrijemo z dvema kosoma testa. Postopek ponovimo še dvakrat, tako da je zadnja plast testo.
Olivno olje nalijemo v kozarec, dodamo 80 ml vode in premešamo. S polovico tekočine premažemo skutino pecivo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut. Po 20-ih minutah pečenja, premažemo z drugo polovico tekoče mešanice iz olja in vode.
Pri pripravi sem uporabil pekač pravokotne oblike, 30*22 centimetra.
Skutino pecivo pustimo nekaj minut stati, da se umiri. Razrežemo na poljubne kose. Serviramo lahko toplo ali hladno.
Okusno skutino pecivo lahko servirate kot dopoldanski ali popoldanski prigrizek, kot prilogo k zelenjavni ali mesni jedi...
Ni komentarjev
Objavite komentar