Osvežujoče, hitro, okusno in zdravo! Tudi v jesenskih časih se prileže kombinacija, ki jo večina "vidi" v poletnem času...
sestavine |
2 podolgovati zeleni papriki
½ manjšega jajčevca
2 vejice češnjevega paradižnika cca 200 g
2 jajci
1 rdeča grenivka
1 avokado
8 listov zelene solate
1 konzerva tune v lastnem soku bruto - 195 g
1 limeta
1 ščepec soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
olivno olje
Pripravljeno zelenjavo zložimo na pekač, začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 225 °C, za 18 minut.
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na manjše kocke. Pokapamo s sokom polovice limete in premešamo.
Rdečo grenivko olupimo in narežemo na manjše kocke.
Jajci skuhamo v trdo.
Liste zelene solate operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo.
Liste zelene solate položimo na dva servirna krožnika. Nato, obložimo z avokadom, rdečo grenivko, jajcem, tuno in pečeno zelenjavo.
Pokapamo s sokom druge polovice limete in olivnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar