Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tunina zloženka na solati

Osvežujoče, hitro, okusno in zdravo! Tudi v jesenskih časih se prileže kombinacija, ki jo večina "vidi" v poletnem času...
Osvežujoče, hitro, okusno in zdravo! Tudi v jesenskih časih se prileže kombinacija, ki jo večina "vidi" v poletnem času...
zdravi okusi


sestavine
2 podolgovati zeleni papriki
½ manjšega jajčevca
2 vejice češnjevega paradižnika cca 200 g
2 jajci
1 rdeča grenivka
1 avokado
8 listov zelene solate
1 konzerva tune v lastnem soku bruto - 195 g
1 limeta
1 ščepec soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
olivno olje

Jajčevec in papriko operemo, osušimo in narežemo na tanke rezine. Češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.

Pripravljeno zelenjavo zložimo na pekač, začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 225 °C, za 18 minut.
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na manjše kocke. Pokapamo s sokom polovice limete in premešamo.

Rdečo grenivko olupimo in narežemo na manjše kocke.

Jajci skuhamo v trdo.

Liste zelene solate operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo.


Liste zelene solate položimo na dva servirna krožnika. Nato, obložimo z avokadom, rdečo grenivko, jajcem, tuno in pečeno zelenjavo.

Pokapamo s sokom druge polovice limete in olivnim oljem.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo