Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Božični kruh Slonček v kozarcu

Zakaj nebi podarili nekaj, kar smo sami ustvarili?! Podarjanje dobrote "BOŽIČNI KRUH SLONČEK V KOZARCU" bo namreč na nek poseben način osrečil in izpolnil tudi nas same, obdarjenec pa bo dobil občutek, da smo se zanj res potrudili..
Zakaj nebi dali na stran »moderno« pamet, med drugim beri »praznično nakupovanje« 😂 in na plano povlekli svojo ustvarjalnost? Vsekakor nas »moderna« pamet žal zavira in ne dovoljuje, da bi osebe, ki jih imamo radi, obdarili z nečem, kar smo sami ustvarili.


Leto je hitro naokoli in december se vedno prikrade zelo tiho, z vsemi svojimi pastmi moderne družbe. Za vas ne vem, a mene vsako leto ujame nepripravljenega... Prvih par dni se še obremenjujem, ker mi ni uspelo vnaprej pripraviti vsega, kar gre s prazničnim decembrom. A kaj hitro odmislim skrbi in se prepustim čarobnosti, ki jo ta mesec prinaša. Letošnji december pa končno zastavljen tako kot naj bi bilo, a ne vem če bo na koncu vse tako… 😉

Priprave so v zaključni fazi, a ena od njih je slastna dobrota, ki sem jo enostavno poimenoval "BOŽIČNI KRUH SLONČEK V KOZARCU" in je popoln namig za darilo! A, upam se trditi, da bo namreč na nek poseben način osrečil in izpolnil tudi nas same, obdarjenec pa bo dobil občutek, da smo se zanj res potrudili...
Seveda si ga pa lahko pripravite tudi sami. Za pripravo rabite le sestavine, skledo, tehtnico, leseno žlico in pekač. Aja, pa pečico, no! 😊 Med drugim pa ga lahko ponudite ob skodelici dobrega čaja ali aromatiziranega kuhanega vina!

sestavine
ZA KOZAREC…
150 g moke tip 400
150 g fino mlete kokosove moke
150 g ajdove moke
1 kocka svežega kvasa Fala Slonček
1 ščepec soli
30 g mletih mandljev
70 g čokoladnih kapljic
50 g kandirane lupine cedre v kockah
200 g kristalnega sladkorja
60 g suhih fig
50 g brusnic
70 g grobo strtih orehovih jedrc
50 g kandirane pomarančne lupine
OSTALO…
100 ml vode
500 g kefirja
150 ml navadnega tekočega jogurta
maslo za mazanje pekača

Pripravite zgornje sestavine iz " ZA KOZAREC" in stekleni kozarec, ki drži 1 liter tekočine. Uporabite lahko kozarec za vlaganje ali pa kozarec od vašega najljubšega lešnikovega namaza (tak kot jaz) ali pa stekleno embalažo od instant kave... Lahko pa se odpravite v trgovino in kupite steklen kozarec. Če pa ste že v trgovini, lahko kupite stekleni ali pvc komplet za začimbe, kavo, sladkor... In na koncu lahko naredite še bolj ustvarjalno darilo kot jaz... Pazite le, da bo komplet dovolj velik...

 Sestavine iz "ZA KOZAREC", razen kvasa Fala Slonček, zložite v stekleni kozarec, po napotkih iz zgornje slike. Kozarec dobro zaprete.
Nato pokrov oz. kozarec okrasite po lastni presoji in v to okraševanje vključite še kocko svežega kvasa Fala. Pripravite še vizitko na kateri bo posvetilo in kratka ter jedrnata navodila za preprosto pripravo.

NAMIGI…

1. Za vizitko sem uporabil belo papirnato vrečo. Izrezal sem pravokotnik, ga prepognil in ožgal z vžigalnikom.
2. Če se odločite, da darilu ne priložite sveže kocke kvasa, morate biti previdni, da pravilno zapišete potem navodila. Lahko pa uporabite tudi suhi kvas Digo (za 1kg) in ga stresete v kozarec. Pri navodilih izpustite stavek o pripravi kvasa.
V posodico nalijemo vodo. Nato, v vodo razdrobimo kocko svežega kvasa Fala in premešamo, da se razpusti. Sestavine za božični kruh stresemo v veliko posodo. Premešamo. Prelijemo s kefirjem, tekočim navadnim jogurtom in kvasnim pripravkom. 
Premešamo z leseno žlico, da se sestavine nekoliko povežejo. Nato, z roko dobro pregnetemo.

Stresemo v namaščen pekač, premera 22 in višine 10 centimetrov. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati 35 minut.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 90 minut (ena ura in pol).
Božični kruh Slonček stresemo na leseno desko in pokrijemo, da se ohladi.


VAŠE POSVETILO + NAVODILA NA VIZITKI… Priloženo kocko svežega kvasa 🐘 razdrobi v posodico, prelij s 100 ml vodo in premešaj, da se razpusti. Sestavine iz kozarca stresi v skledo ter prelij s 500 g kefirja, 150 ml tekočega naravnega jogurta in kvasnim pripravkom. Premešaj z leseno žlico in nato dobro pregneti (5 min). Maso za božični kruh Slonček stresi v namaščen pekač, pokrij in pusti počivati 35 minut. Peci na 185 °C, 90 minut.
IN ŠE DODATEK - NAGRADNA IGRA… Poišči objavo na uradni FB strani spletnega bloga Blaž kuha (pripeta na vrhu) >>> TUKAJ in všečkaj ter deli  objavo! Med vsemi, ki bodo všečkali in delili objavo do 20.12.2016, bom izžrebal štiri osebe, ki bodo prejele eno od štirih kompletov nagrad.
Še prostejše pa je, da deliš kar tole spodaj! 👇😉

[IDEJA ZA DARILO][POPOLNO RAZVAJANJE] + [NAGRADNA IGRA] [Fala Slonček] Na nek poseben način boste osrečili in izpolnil...
Objavil/a BLAŽ KUHA dne 7. december 2016


NAGRADE…
1. leseni podstavek Fala za pekač, čistilna karta za testo in biskvit, želet rezilo, komplet treh knjižic z recepti Poletne, pomladne in zimske dobrote Fala Slonček - z več kot 80 receptov
2. stepalna metlica Fala, žilet rezilo, komplet treh knjižic z recepti Poletne, pomladne in zimske dobrote Fala Slonček - z več kot 80 receptov
3. kuhinjska krpa Fala, komplet treh knjižic z recepti Poletne, pomladne in zimske dobrote Fala Slonček - z več kot 80 receptov
4. komplet treh knjižic z recepti Poletne, pomladne in zimske dobrote Fala Slonček - z več kot 80 receptov
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo