Za ljubitelje dobrega kosa mesa!
sestavine |
4
fileje mladega govejega hrbta / ledja po 160 g
500
g vijolične cvetače
50
g na tanke rezine narezane kraške pancete
4
jajca
20
g parmezana
1
žlica kisle smetane
sol
tribarvni
grobo mleti poper
Fileje mesa začinimo
s soljo in poprom ter premažemo z olivnim oljem. Pustimo počivati 15 minut.
Nato, jih pečemo na vroči ponvi, 8 minut (vsaka stran 4 minute - srednje
zapečeno). Pečene fileje pokrijemo z alu folijo ter jih pustimo počivati par
minut.
Fileje iz govejega hrbta lahko marinirate in shranite v hladilniku tudi že par dni preje. Goveje meso lahko zamenjate tudi s filejem iz puranjih ali piščančjih prs, a je potrebno prilagoditi čas peke.
Cvetačo razcvetkamo,
operemo in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano cvetačo odcedimo, dodamo kislo
smetano in pretlačimo v gladko kremo.
Na servirni krožnik
položimo kremni pire iz vijolične cvetače. Goveji file narežemo na širše rezine
in jih položimo na pire. Nato obložimo še z nekaj rezinami popečene kraške
pancete, ocvrtim jajcem in potrosimo z naribanim parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar