Preprosti in čisti okusi za zdravo toplo predjed!
sestavine |
4 fileje osliča po
140 g
250 g koromača
400 g cvetače
romanesco
4 liste pora
sok ene limone
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti
poper
koprc
Koromač operemo,
prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Začinimo s soljo in poprom ter
pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem. Premešamo in do uporabe shranimo v
hladilnik (pripravite lahko tudi že en dan preje).
Fileje osliča
začinimo s soljo, koprcem in poprom ter jih zvijemo v zvitke. Zvitke ovijemo z
po enim listom pora ter prebodemo z zobotrebcem. Postavimo na pekač, pokapamo z
olivnim oljem in pečemo na 185 °C, 10 minut.
Na servirnem krožniku
naredimo posteljico iz pripravljenega koromača. Na njo položimo en zvitek
fileja in par cvetov kuhane (4 minute v vreli vodi) cvetače romanesco.
File osliča lahko zamenjate s filejem postrvi, brancina, orade, škarpine, vitkega soma...***
Ni komentarjev
Objavite komentar