Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Osličev zvitek s koromačem

BOŽIČNA VEČERJA - NOVOLETNI MENU - PRAZNIČNI JEDILNIK: Preprosti in čisti okusi za zdravo toplo predjed!
Preprosti in čisti okusi za zdravo toplo predjed!


sestavine
4 fileje osliča po 140 g
250 g koromača
400 g cvetače romanesco
4 liste pora
sok ene limone
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
koprc



Koromač operemo, prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z limoninim sokom in olivnim oljem. Premešamo in do uporabe shranimo v hladilnik (pripravite lahko tudi že en dan preje).

Fileje osliča začinimo s soljo, koprcem in poprom ter jih zvijemo v zvitke. Zvitke ovijemo z po enim listom pora ter prebodemo z zobotrebcem. Postavimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem in pečemo na 185 °C, 10 minut.

Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz pripravljenega koromača. Na njo položimo en zvitek fileja in par cvetov kuhane (4 minute v vreli vodi) cvetače romanesco.

File osliča lahko zamenjate s filejem postrvi, brancina, orade, škarpine, vitkega soma...
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo