Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena rdeča pesa

Preprosta kombinacija, ki pričara popolne okuse! Odlično se poda k govejemu mesu...
Preprosta kombinacija, ki pričara popolne okuse! Odlično se poda k govejemu mesu... 


sestavine
4 kuhane gomolje rdeče pese
1 podolgovata zelena paprika
4 stroke česna
1 šalotka
1 ščepec kumine
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 ščepca soli
olivno olje
Pri pripravi okusne in zdrave priloge, ki se odlično poda k govejemu steaku, sem uporabil kuhane gomolje rdeče pese, ki se dobijo že v vseh bolje založenih živilskih trgovinah. Lahko pa kupite tudi surove gomolje in jih pred uporabo skuhate (cca 25 minut - odvisno od velikosti) v osoljeni vodi ter olupite.
Zelenjavo (paprika, šalotka) očistimo in narežemo na majhne koščke. Kuhane gomolje rdeče pese položimo v pekač (če so večji, jih prepolovite). Dodamo pripravljeno zelenjavo in česen, ki smo ga narezali na manjše koščke. Začinimo (sol, poper, kumina, muškatni orešček), pokapamo z olivnim oljem ter premešamo.
Pekač pokrijemo s kosom ALU folije in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C. Pečemo 20 minut.

Preprost in zelo okusen recept je hkrati tudi napovednik za januarske recepte, ki bodo imeli skupni imenovalec: PREPROSTO, OKUSNO, ZDRAVO in LAHKO! Hkrati pa bom upošteval tudi "buđet", saj nas tale nori december dodobra "zmovze"... 😉

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo