Preprosta kombinacija, ki pričara popolne okuse! Odlično se poda k govejemu mesu...
sestavine |
4 kuhane gomolje rdeče pese
1 podolgovata zelena paprika
4 stroke česna
1 šalotka
1 ščepec kumine
1 ščepec muškatnega oreščka
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 ščepca soli
olivno
olje
Pri pripravi okusne in zdrave priloge, ki se odlično poda k govejemu steaku, sem uporabil kuhane gomolje rdeče pese, ki se dobijo že v vseh bolje založenih živilskih trgovinah. Lahko pa kupite tudi surove gomolje in jih pred uporabo skuhate (cca 25 minut - odvisno od velikosti) v osoljeni vodi ter olupite.Zelenjavo (paprika, šalotka) očistimo in narežemo na majhne koščke. Kuhane gomolje rdeče pese položimo v pekač (če so večji, jih prepolovite). Dodamo pripravljeno zelenjavo in česen, ki smo ga narezali na manjše koščke. Začinimo (sol, poper, kumina, muškatni orešček), pokapamo z olivnim oljem ter premešamo.
Pekač pokrijemo s kosom ALU folije in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C. Pečemo 20 minut.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar