Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita s puranom

Preprosta in okusna pita, ki je popolna ideja za kosilo!
Preprosta in okusna pita, ki je popolna ideja za kosilo!


sestavine
ZA PITO…
340 g gomolja zelene
160 g krompirja
160 g korenja
90 g čebule
70 g paprike
180 g pora
250 puranjega mesa – stegno
3 stroke česna
1 žlica masla
30 ml mleka
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
SOLATKA…
1 korenje
2 lista pora
sok ½ limone
balzamični kis - temni
Puranje stegno lahko nadomestite s piščančjim ali svinjskim mesom, filejem tune ali lososa... Lahko pa pripravite tudi vegetarijansko verzijo. Količino zelenjave (za nadev) podvojite...
Zeleno in krompir olupimo, narežemo na manjše kose, operemo in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano zelenjavo odcedimo, dodamo maslo in mleko ter pretlačimo v kremast pire.
Zelenjavo (korenje, por, čebula, paprika) očistimo in narežemo (korenje, čebula, paprika - majhne kocke ; por - tanki kolobarji). Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo na majhne kocke narezan puranji stegen in pražimo 8 minut. 
Med praženjem večkrat premešamo. Na loncu dodamo na tanke lističe narezan česen ter začinimo s soljo in poprom, po okusu.

Pražen nadev za pito stresemo v pekač, premera 26 centimetrov. Enakomerno porazdelimo po celotni površini.

Nadev prekrijemo s kremnim pirejem iz zelene in krompirja. 
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 30 minut.
Liste pora narežemo na tanke rezance, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo. Začinimo z limoninim sokom in temnim balzamičnim kisom. Korenje očistimo in ga z nožem za lupljenje krompirja, narežemo na rezine. Rezine ocvremo v vročem olju (1 minuta).
Na pito položimo solatko iz pora in hrustljave korenčkove rezine. Priložimo servirno žlico ter serviramo v pekaču.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo