Preprosta in okusna pita, ki je popolna ideja za kosilo!
sestavine |
ZA PITO…
340 g gomolja zelene
160 g krompirja
160 g korenja
90 g čebule
70 g paprike
180 g pora
250 puranjega mesa –
stegno
3 stroke česna
1 žlica masla
30 ml mleka
sol
tribarvni grobo mleti
poper
olivno olje
SOLATKA…
1 korenje
2 lista pora
sok ½ limone
balzamični
kis - temni
Puranje stegno lahko nadomestite s piščančjim ali svinjskim mesom, filejem tune ali lososa... Lahko pa pripravite tudi vegetarijansko verzijo. Količino zelenjave (za nadev) podvojite...Zeleno in krompir olupimo, narežemo na manjše kose, operemo in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano zelenjavo odcedimo, dodamo maslo in mleko ter pretlačimo v kremast pire.
Zelenjavo (korenje, por, čebula, paprika) očistimo in narežemo (korenje, čebula, paprika - majhne kocke ; por - tanki kolobarji). Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Dodamo na majhne kocke narezan puranji stegen in pražimo 8 minut.
Pražen nadev za pito stresemo v pekač, premera 26 centimetrov. Enakomerno porazdelimo po celotni površini.
Nadev prekrijemo s kremnim pirejem iz zelene in krompirja.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 30 minut.
Liste pora narežemo na tanke rezance, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo. Začinimo z limoninim sokom in temnim balzamičnim kisom. Korenje očistimo in ga z nožem za lupljenje krompirja, narežemo na rezine. Rezine ocvremo v vročem olju (1 minuta).
Na pito položimo solatko iz pora in hrustljave korenčkove rezine. Priložimo servirno žlico ter serviramo v pekaču.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar