Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cvetačna obara s piščancem

Zdrava in nizkokalorična enolončnica preprostih okusov! "PREPROSTO in OKUSNO" "LAHKO in ZDRAVO" "ZA JANUAR"
V začetku leta se nas večina zaobljubi, da bomo v novem letu posegali po bolj zdravi hrani... A, glej ga zlomka, tam do ene petnajstega še gre, potem pa... Torej, prvi recept v letošnjem letu obeta in mu prilepil slogan "PREPROSTO in OKUSNO" "LAHKO in ZDRAVO" "za JANUAR", ki bo veljal za večino receptur v prvem mesecu leta.
sestavine
400 g piščančjih prs
1 manjši por
2 stroka česna
1 šalotka
1 srednje veliko korenje
350 g cvetače romanesco
350 g vijolične cvetače
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
4 brinove jagode
olivno olje


Pripravimo zelenjavo: por narežemo na tanke rezine, operemo v tekoči vodi in dobro osušimo; cvetačo razcvetkamo, operemo ter odcedimo; korenje olupimo in narežemo na manjše kocke; šalotko olupimo in narežemo na majhne kocke; česen olupimo in narežemo na tanke lističe.
V kozico stresemo na kocke narezana piščančja prsa, por, česen, šalotko in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 7 minut. Praženo mešanico zalijemo s 1400 ml vode in začinimo s soljo, poprom in strtimi brinovimi jagodami. Dodamo korenje. Ko tekočina zavre, kuhamo 7 minut. Nato dodamo še cvetačo in kuhamo še 7 minut.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo