Ni boljšega, od dišečega, hrustljavega in domačega kruha...
DOBITNA KOMBINACIJA… Mlačen kos pirinega kruha, maslo in sveža bazilika… 👍😋
sestavine |
1 kocka svežega kvasa Fala
450 ml kefirja
450 g polnozrnate pirine moke
200 g ostre moke
50 ml bučnega olja
2 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30 g fino mletih in praženih bučnih semen
V kefir, sobne temperature, nadrobimo svežo kocko kvasa Fala. Dodamo sol, sladkor in premešamo, da se kvas raztopi.V skledo stresemo pirino moko, ostro moko, bučna semena in premešamo. Prelijemo s kvasnim pripravkom, bučnim oljem ter premešamo, da dobimo testno gmoto. Gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min).
Hlebec testa položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.
Na hlebcu testa naredimo nekaj zarez. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 60 minut. Pečen pirin hlebec pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar