Kosilo ali večerja s polnimi okusi! Puranji file s praženimi in fino mletimi bučnimi semeni ter pečen jajčevec, je moj predlog za zdrav obrok.
sestavine |
550
g zrezkov iz puranjega stegna
100
g praženih in fino mletih bučnih semen
2 jajčevca
ZAČIMBE sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
pomaranča
Pri pripravi recepture sem uporabil zrezke iz puranjega stegna, ker je rezultat veliko bolj sočen in okusen, kot če bi uporabil zrezke iz prsnega dela.
Jajčevca operemo,
osušimo in položimo na kos ALU folije. Začinimo s soljo in poprom ter pokapamo
z olivnim oljem. Zavijemo, položimo na pekač in postavimo v pečico ogreto na
200 °C, za 60 minut.
Puranje fileje iz
stegna začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v praženih in fino mletih
bučnih semenih. 20 minut pred koncem pečenja, iz pečice vzamemo jajčevca. Poleg
položimo pripravljene fileje, ki jih pokapamo še z olivnim olje. Pekač
postavimo nazaj v pečico, še za 20 minut.
Pečene jajčevce
odstranimo s folije, prepolovimo in izdolbemo meso. Ob sočnih puranjih filejih
in okusnem ter zdravem pečenem mesu jajčevca serviramo krhlje pomaranče.
Ni komentarjev
Objavite komentar