Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ribja čorba

Preprosti okusi, za popoln užitek!
Preprosti okusi, za popoln užitek!


sestavine
4 fileje osliča cca 500 g
180 g korenja
300 g kolerabe
220 g gomolja zelene
1 skodelica ješprenja 200 ml
ZAČIMBE 
1 čajna žlička soli, 1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra, 1 ščepec muškatnega oreščka, 2 stroka česna, 1 ščepec rožmarina, 1 žlica jedilnega koruznega škroba
olivno olje
Recepturo sem sestavil tako, da se lahko z malo iznajdljivosti tudi kaj spremenite! Če ni osliča na zalogi, se lahko iz domače skrinje vzame tudi kak drugi ribji file, a uporabi se lahko tudi piščanec ali puran, a čas kuhanja se skoraj ne podaljša. 
Ješprenj operemo in skuhamo (45 min) v osoljeni vodi.

Ješprenj lahko zamenjate tudi z rižem, meni osebno gre v čorbo tudi čičerika…
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 6 minut. Dodamo na tanke lističe narezan česen, začimbe in prelijemo s 1400 ml vode. Ko zavre, kuhamo 20 minut. Nato dodamo na manjše koščke narezanega osliča in jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Kuhamo 7 minut. Na koncu primešamo kuhan ješprenj.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo