Preprosti okusi, za popoln užitek!
sestavine |
4
fileje osliča cca 500 g
180
g korenja
300
g kolerabe
220
g gomolja zelene
1 skodelica ješprenja 200 ml
ZAČIMBE
1
čajna žlička soli, 1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra, 1 ščepec
muškatnega oreščka, 2 stroka česna, 1 ščepec rožmarina, 1 žlica jedilnega
koruznega škroba
olivno olje
Recepturo sem sestavil tako, da se lahko z malo iznajdljivosti tudi kaj spremenite! Če ni osliča na zalogi, se lahko iz domače skrinje vzame tudi kak drugi ribji file, a uporabi se lahko tudi piščanec ali puran, a čas kuhanja se skoraj ne podaljša.
Ješprenj operemo in
skuhamo (45 min) v osoljeni vodi.
Ješprenj lahko zamenjate tudi z rižem, meni osebno gre v čorbo tudi čičerika…
Zelenjavo očistimo in
narežemo na manjše kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in
pražimo 6 minut. Dodamo na tanke lističe narezan česen, začimbe in prelijemo s
1400 ml vode. Ko zavre, kuhamo 20 minut. Nato dodamo na manjše koščke
narezanega osliča in jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah
hladne vode. Kuhamo 7 minut. Na koncu primešamo kuhan ješprenj.
Ni komentarjev
Objavite komentar