Klasika za "pusta hrusta", a z malo iznajdljivosti lahko pripravite pustne palčke!
sestavin |
180
g ostre moke
50
g kristalnega sladkorja
1
zvrhana žlica kisle smetane
3
rumenjake
1
ščepec soli
½
čajne žličke limonine lupine
mleti sladkor za posip
ŠE DRUGA IZPELJANKA – PUSTNE PALČKE…
marelična
marmelada, lešnikov namaz
Vse sestavine
stresemo v skledo in premešamo, da dobimo testno gmoto. Nato, stresemo na
pomokano površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Testo zavijemo v
PVC folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Testo za krhke
flancate razvaljamo na debelino noževe konice. Razrežemo na kose, poljubne
oblike in velikosti. Na vsakem kosu naredimo po dve ali tri zareze.
Flancate med cvrtjem
v vročem olju obračamo in cvremo toliko časa, da dobimo zlato rjavo barvo (3
min). Cvrtje polagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Pred
serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
PUSTNE PALČKE
Razvaljano
testo razrežemo na pravokotnike, 10*4cm. Po sredini nabrizgamo marmelado ali
lešnikov namaz, prepognemo in zunanje robove močno pritisnemo, da se testo
sprime. Cvre se približno pol minute dalj, kot flancati.
Ni komentarjev
Objavite komentar