Slastna priloga ob kosu pečenega mesa! Vijolični krompir v solati.
sestavine |
500
g drobnega krompirja
500
g vijoličnega krompirja
3
jajca
1
šop luštreka
2
žlici polnozrnate gorčice
40
ml olivnega olja
80
ml vinskega kisa
sol
poper
Krompir operemo,
zalijemo s hladno vodo in začinimo z dvema žlicama soli. Ko voda zavre, kuhamo
25 minut. Kuhan krompir ohladimo, olupimo in narežemo na pol.
Kuhan krompir
začinimo s polnozrnato gorčico, soljo in poprom. Dodamo grobo zrezan luštrek,
kis in olje. Premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik. Pred serviranjem
solato po potrebi dokisamo in obložimo s krhlji kuhanih jajc.
Krompirjevo solato pred serviranjem pustimo nekaj časa stati, da se okusi povežejo, in nato po potrebi dodamo še kis (krompirjevo solato naredimo za stopnjo ali dve bolj kislo, ker krompir kislost med počivanjem "uravnava" je pa dodajanje dodatkov zelo odvisno tudi od sorte krompirja).Sanjska kombinacija s krompirjevo solato, po mojem predlogu, je popoln okus svinjske krače s slivami.
Ni komentarjev
Objavite komentar