Čas za zabavo?! Še ne veste, kaj bi pripravili za zabavo, ki prihaja...
sestavine |
10 kosov drobnega kruhovega peciva v obliki palčk
koruzna palčka, polnozrnato pirina palčka, ajdova palčka, sirova palčka
200 g salame piščančja prsa
150 g dimljenega sira
250 g češnjevega paradižnika
50 g rukole
2 žlici nacho sira
2 žlici kečapa
2 žlici kisle smetane
Salamo iz piščančjih prs in dimljeni sir narežemo na čim manjše kocke. Dodamo nacho sir, kislo smetano, kečap in premešamo.Drobno pecivo v obliki palčk prerežemo, prečno. Spodnje dele premažemo z nadevom. Obložimo s češnjevim paradižnikom, ki smo ga narezali na manjše koščke in rukolo. Pokrijemo z zgornjim delom drobnega peciva. Nadevane palčke položimo na pekač in postavimo v ogreto pečico na 200 °C, za 10 minut.
Pečene palčke zavijete v kose časopisnega papirja in servirate ob pivu...
Namesto salame lahko uporabite tudi tuno iz konzerve, ali pa uporabite samo sir. Če so gostje izbirčni, tako kot pri meni, pa lahko naredite kar vse tri nadeve.... 😉
***
Ni komentarjev
Objavite komentar