Priprava vzame malo časa, a kombinacija okusov je popolna!
sestavine |
250 g puranjega stegna zrezki
125 g sira mozzarella kroglice
1 rdeča paprika špic
1 žlica polnozrnate gorčice
1 žlica gorčice
2 stroka česna
1 pest listov svežih zelišč bazilika, luštrek
1 zavitek testa za pizzo 400 g
sol
tribarvni grobo mleti poper
Sveže valjano testo za pizzo razvijemo. Po sredini, en za drugim, položimo puranje zrezke. Premažemo z običajno in polnozrnato gorčico, ter potrosimo s česnom, ki smo ga narezali na lističe. Obložimo s kroglicami mozzarelle in koščki paprike. Potrosimo z lističi svežih zelišč ter vse skupaj začinimo s soljo in poprom.
S praznima deloma testa prekrijemo nadev, zavitek obrnemo ter konca zvitka s prsti pritisnemo. Zvitek položimo na pekač in postavimo v ogreto pečico, na 185 °C. Pečemo 25 minut.
Ob puranjem zavitku servirajte listnato solato, po lastnem izboru. Jaz osebno, v tem obdobju najraje posežem po endiviji. Prepričala me je s svojo strukturo in okusom. 👌😋***
Ni komentarjev
Objavite komentar