Res popolni okusi!
sestavine |
1 svinjska krača s kožo cca 1150 g
1
pest suhih sliv brez koščic
2
žlici polnozrnate gorčice
5
strokov česna
1
zvrhana čajna žlička soli
¼
čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
2
žlici cvetličnega medu
3 žlice olivnega olja
Kračo ob kosti
zarežemo in odstranimo kost. Nato kračo na rahlo potolčemo in začinimo s soljo ter poprom. Premažemo s polnozrnato gorčico ter potrosimo s česnom, narezanim na
tanke lističe in grobo sesekljanimi slivami. Zavijemo in povežemo z vrvico.
Kost shranite v hladilnik oz. zamrzovalno skrinjo ter jo ob priložnosti uporabite pri kuhanju kostne juhe...
Kračo postavimo na
pekač, premažemo z mešanico olivnega olja in cvetličnega medu ter pokrijemo s
kosom alufolije.
Pekač postavimo v
ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut. Nato odstranimo folijo in pečemo še 20
minut.
Ob krači ponudimo
omako, ki je nastala med pečenjem.
Polnozrnata gorčica se odlično ujame z maščobo in mesom svinjke krače, hkrati omogoči boljšo prebavo težkih živil ter omili njihove škodljive učinke. Omili tudi okus suhih sliv in česna ter vse skupaj poveže v okusno celoto… Ob krači lahko ponudite še krompirjevo solato iz vijoličnega krompirja…
Ni komentarjev
Objavite komentar