Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjska krača s slivami

Rajanje tudi v kuhinji z recepti za pustovanje - Najboljši recepti za pustne jedi : Svinjska krača s suhimi slivami!
Res popolni okusi!


sestavine
1 svinjska krača s kožo cca 1150 g
1 pest suhih sliv brez koščic
2 žlici polnozrnate gorčice
5 strokov česna
1 zvrhana čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
2 žlici cvetličnega medu
3 žlice olivnega olja
Kračo ob kosti zarežemo in odstranimo kost. Nato kračo na rahlo potolčemo in začinimo s soljo ter poprom. Premažemo s polnozrnato gorčico ter potrosimo s česnom, narezanim na tanke lističe in grobo sesekljanimi slivami. Zavijemo in povežemo z vrvico.
Kost shranite v hladilnik oz. zamrzovalno skrinjo ter jo ob priložnosti uporabite pri kuhanju kostne juhe...
Kračo postavimo na pekač, premažemo z mešanico olivnega olja in cvetličnega medu ter pokrijemo s kosom alufolije.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 50 minut. Nato odstranimo folijo in pečemo še 20 minut. 
Ob krači ponudimo omako, ki je nastala med pečenjem.


Polnozrnata gorčica se odlično ujame z maščobo in mesom svinjke krače, hkrati omogoči boljšo prebavo težkih živil ter omili njihove škodljive učinke. Omili tudi okus suhih sliv in česna ter vse skupaj poveže v okusno celoto… Ob krači lahko ponudite še krompirjevo solato iz vijoličnega krompirja…

Togost krompirjeve solate sem želel poživiti! Vijolični krompir spada med najbolj cenjene sorte krompirja na svetu in vsebuje antioksidant antocianina, s katerim so, recimo, bogate borovnice. Nekatere študije so celo pokazale, da znižuje krvni tlak in ne vpliva na povečanje telesne teže.



***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo