Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena repa

RECEPTI KISLA REPA: Preprosta jed iz kisle repe s popolnim okusom!
0
Preprosta jed iz kisle repe s popolnim okusom!
Mediji nas z dneva v dan »bombandirajo« z raznimi nasveti za zdravo življenje, diete… 😏Tudi jaz včasih »podležem« in se nato kak artikel znajde tudi v moji kuhinji. Če so okusi všečni, pa artikel najde prostor na jedilniku, a med njimi je vsekakor tudi repa.👌😋 Pripravljal sem jo že na veliko načinov, a najraje jo uporabim pri pripravi jote, namesto kislega zelja. Enolončnice bolj redko najdejo prostor na moji mizi, ker pač niso moja najljubša izbira in prav zaradi tega je nastala tale receptura…
Ste vedeli, da je repa bogat vir kalcija, natrija, kalija, magnezija, železa in fosforja ter vitaminov B1, B2, B3 in C. Vsebuje tudi folno kislino in antioksidante, ki zavirajo procese staranja. Hkrati pa tudi ureja in pospešuje prebavo, zavira delovanje karcinogenih snovi ter tako preprečuje raka na črevesju.

 1 kg kisle repe
170 g pora
1 mala konzerva rdečega fižola 200 g
1 mala konzerva koruze 160 g
⅓ čajne žličke kajenskega popra
olivno olje
Repo odcedimo in stresemo v pekač. Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v stoječi vodi, odcedimo ter dodamo repi. Koruzo in rdeči fižol oplaknemo s hladno vodo, odcedimo ter stresemo na repo. Začinimo s kajenskim poprom, pokapamo z olivnim oljem in premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 25 minut. 
Ob pečeni kisli repi servirajte pečene piščančje hrenovke ali pečen kos mesa, po izboru.
Pri pripravi recepture nisem uporabil soli, ker po mojem mnenju kisla repa končni jedi ponuja dovolj visoko stopnjo slanosti. Aja, pa še to! Kisle repe oz. tudi kislega zelja nikoli ne operem, ker prav pri teh dveh artiklih pričakujem in tudi obožujem naravno kislost... 😉
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo