Kombinacija okusov, ki bo prepričala.
Pira je predhodnica pšenice, ki so jo pridelovali
predvsem v severni Evropi že 3000 let pr.n.št. V današnjem času je postala
moderna žitna sorta zaradi svoje odpornosti, a vsebuje kopico koristnih snovi
za naše telo. Pira je namreč prava zakladnica mineralov, vitaminov, aminokislin
in ogljikovih hidratov – to pa je vse tisto, kar naše telo potrebuje za
optimalno delovanje.
STE VEDELI! Piro lahko uživajo tudi nekatere osebe s celiakijo. Saj ne otežuje prebave in je primerna tudi za ljudi, ki imajo s tem težave in se izogibajo pšenični moki.
sestavine |
1 večja čebula
1 podolgovata rdeča paprika špic
1 kos solatne kumare
250 g mletega govejega mesa
2 stroka česna
200 g BIO pire
1 čajna žlička soli
⅓ čajne žličke kajenskega popra
1 čajna žlička suhega koriandra
olivno olje
Čebulo, papriko in solatno kumaro narežemo na majhne kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni (3-4 minute). Dodamo mleto goveje meso in pražimo 10 minut. Začinimo z grobo sesekljanim česnom, soljo, kajenskim poprom in koriandrom. Zalijemo s 60 ml vode ter kuhamo toliko časa, da tekočina povre.
Praženi mešanici primešamo piro in na najmanjšem dovodu toplotne energije pražimo toliko časa, da se okusi povežejo (3-4 minute).
***
Ni komentarjev
Objavite komentar