Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pira z govedino

RECEPT IZ PIRE - PIRINA RIŽOTA: Pira je predhodnica pšenice, ki so jo pridelovali predvsem v severni Evropi že 3000 let pr.n.št. V današnjem času je postala moderna žitna sorta zaradi svoje odpornosti, a vsebuje kopico koristnih snovi za naše telo.
0
Kombinacija okusov, ki bo prepričala.
Pira je predhodnica pšenice, ki so jo pridelovali predvsem v severni Evropi že 3000 let pr.n.št. V današnjem času je postala moderna žitna sorta zaradi svoje odpornosti, a vsebuje kopico koristnih snovi za naše telo. Pira je namreč prava zakladnica mineralov, vitaminov, aminokislin in ogljikovih hidratov – to pa je vse tisto, kar naše telo potrebuje za optimalno delovanje. 


STE VEDELI! Piro lahko uživajo tudi nekatere osebe s celiakijo. Saj ne otežuje prebave in je primerna tudi za ljudi, ki imajo s tem težave in se izogibajo pšenični moki. 
sestavine
 1 večja čebula
1 podolgovata rdeča paprika špic
1 kos solatne kumare
250 g mletega govejega mesa
2 stroka česna
200 g BIO pire
1 čajna žlička soli
⅓ čajne žličke kajenskega popra
1 čajna žlička suhega koriandra
olivno olje 

Piro stresemo v kozico, prelijemo s hladno vodo, začinimo s soljo (1/2 čajne žličke) in skuhamo (ko voda zavre, kuhamo 35 minut). Kozico odstavimo in pustimo stati 10 minut. Odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Čebulo, papriko in solatno kumaro narežemo na majhne kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni (3-4 minute). Dodamo mleto goveje meso in pražimo 10 minut. Začinimo z grobo sesekljanim česnom, soljo, kajenskim poprom in koriandrom. Zalijemo s 60 ml vode ter kuhamo toliko časa, da tekočina povre.
Praženi mešanici primešamo piro in na najmanjšem dovodu toplotne energije pražimo toliko časa, da se okusi povežejo (3-4 minute).

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo