Na pikniku brez sladkega ne gre! Ideja za otvoritveni piknik.
Sladko v kozarcu je "TRENDY" 😋👌 Še pomembnejša sta podatka, da je sladico v kozarcu narediti enostavneje in hitreje. 👍Kar nekaj klasičnih sladic sem predelal in pripravil v kozarcu, a sedaj je bil čas še za klasiko med jabolčnimi sladicami.
V rubriki "SLADKI KOZAREC" se nahaja že ↪24 receptov, a med drugim je svojo stekleno izvedbo dobila ↪Švarcvaldska torta in ↪Nutelina torta.
***
Pri sestavljanju sladice lahko uporabite kozarce po lastni želji. Lahko jih pripravite tudi kot "finger food" v "štamprle" kozarčkih, kar je odlična ideja za pestrejšo ponudbo na zabavi ali pikniku. Ja res je, sladica je primerna tudi za piknik v naravi. Pri pripravi lahko brez sramu uporabite tudi kozarce za enkratno uporabo ali plastične posodice različnih oblik, ki se jih da dobiti skoraj v vsaki trgovini hobby&art. Naj kulinarična domišljija deluje!
PRVA PLAST
2 jabolka
250 ml sladke smetane
250 g sladkorja
DRUGA PLAST
250 g sira maskarpone
80 ml sladke smetane
½ čajne žličke cimeta
ščepec muškatnega oreščka
2 žlici mletega sladkorja
TRETJA PLAST
150 g orehovih kifeljčkov ali drugih piškotov, ki nam
ostanejo
Prvih 250 g sladkorja
stresemo v ponev in pražimo, da nastane karamel (približno 4 minute). Previdno
prelijemo s sladko smetano in kuhamo toliko časa, da se karameliziran sladkor
in smetana povežeta ter nastane kremasta tekočina (približno 3 minute).
Odstavim in primešamo jabolka, narezana na majhne kocke.
Sestavine za drugo
plast stresemo v skledo in zmešamo v kremasto zmes.
Orehove rogljičke s kuhinjskim
valjarjem zdrobimo v sladke drobtine.
Kozarce do tretjine
napolnimo s karamelnimi jabolki. Čez jabolka nabrizgamo kremo iz maskarponeja.
Prekrijemo s sladkimi drobtinami.
Ni komentarjev
Objavite komentar