Popolna kombinacija hrustljavih palčk se odlično ujame z mesom iz žara!
Sezona piknikov prinaša tudi kopico novih idej za popestritev, a hkrati so hrustljavi domači grisini popoln nadomestek za kruh. Z malo domišljije lahko črne olive in mladi sir iz slanice nadomestite s semeni, zelišči...
ČE STOJIJO GRISINI EN DAN NA ZRAKU, POSTANEJO ŠE BOLJ HRUSTLJAVI ; POPOLN PARTY PRIGRIZEK, NA PALČKE NAVIJEMO PRŠUT, DIMLJEN LOSOS ALI PRIPRAVIMO RAZLIČNE OMAKE...
Nežen okus hrustljavih palčk odlično zaokrožijo grobo nasekljane črne olive in mladi sir iz slanice. Priokus svežega rožmarina se odlično poveže z mesom iz žara. Lahko pa brez sramu postrežete palčke zavite v rezine dimljenega lososa ali kraškega pršuta...
TESTO…
160 g pirine polnozrnate
moke
230 g ostre moke
1 kocka svežega kvasa Fala
1 žlica medu
3 žlice olivnega olja
1 čajna žlica soli
160 ml mlačne vode
100 g črnih oliv
100 g mladega sira iz
slanice
OSTALO…
1 jajce
2 vejice rožmarina
40 g naribanega parmezana
Kocko kvasa
razdrobimo v kozarec. Dodamo sol, prelijemo z mlačno vodo in premešamo, da se
kvas raztopi.
V skledo stresemo
moko. Dodamo olivno olje, med, zdrobljeni mladi sir, grobo sesekljane črne
olive in prelijemo s kvasnim pripravkom. Premešamo, da dobimo testno gmoto.
Stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo (8 minut). Hlebček testa
postavimo nazaj v skledo, pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Testo razvaljamo centimeter
debelo. Razrežemo na trakove, širine dva centimetra. Trakove nežno raztegnemo
in povaljamo v roki. Nato jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z
mešanico iz parmezana in rožmarina (rožmarinove vejice zrežemo na čim manjše
delce).
Mediteranske grisine
zložimo s presledki na pekač, postavimo v pečico, ogreto na 185 stopinj, za 25
minut.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar