Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nudelci s kozicami

Najverjetneje ni gospodinjstva, kjer v shrambi ne bi imeli na zalogi vsaj ene škatle testenin. Vendar, zakaj nebi pripravili testenin kar doma?
0

***
Okusne domače testenine brez jajc!

--> Še ena od receptur, ki je nastala med testeninskim izzivom za NeDelo – Odprta kuhinja. Najverjetneje ni gospodinjstva, kjer v shrambi ne bi imeli na zalogi vsaj ene škatle testenin. Vendar, zakaj nebi pripravili testenin kar doma? Potrebuje le dobro voljo. No ja, pa malo moči v rokah, če boste gnetli testo na roke tako kot jaz … 😉
Kako se za testenine obnese priljubljena polnozrnata pirina moka?
Testenine je najlažje ustvarjati iz ostre moke ali v kombinaciji s koruzno, pirino, ajdovo … Če uporabimo samo pirino moko, je treba vzeti v zakup, da bo zaradi njene strukture okus drugačen kot pri tistih s trgovskih polic. Če se kljub temu poskusite, priporočam tole: ko boste delali testo in se vam bo zdelo pretrdo, mehkobo in prožnost uravnavajte z dodajanjem oljčnega olja. Namreč, če bi uravnavali mehkobo in prožnost z jajcem ali vodo, bodo kuhane testenine še malo »trše« na ugriz. - eden od mojih odgovorov oz. nasvet iz tiskane izdaje...
 TESTENINE
3 skodelice moke
1 skodelica mlačne vode
3 žlice olivnega olja
2 ščepca soli
OMAKA
200 g repkov belih kozic
150 g češnjevega paradižnika
2 pesti mlade špinače
3 stroke česna
1/3 čajne žličke soli
tribarvni grobo mleti poper po okusu
olivno olje

Ker najpogosteje kupimo zamrznjene kozice, jih moramo pred uporabo odmrzniti in dobro odcediti, drugače bodo v ponvi spustile vodo, se v njej kuhale in bodo na koncu trde. NORMATIV V RECEPTURI: 1 SKODELICA - 240ML
V skledo stresemo moko. Dodamo mlačno vodo, sol in olje. Dobro pregnetemo v prožno testo (8 minut). Testo zavijemo v folijo za živila in shranimo za pol ure v hladilnik.
Testo za nudlce na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino 2 do 3 milimetre. Razvaljano testo razrežemo na rezance širine 3 do 4 milimetre. Kuhamo 3 minute v osoljeni vreli vodi.

OMAKA: repke kozic stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in na hitro popražimo (2 minuti). Dodamo češnjev paradižnik, česen narezan na lističe in začimbe. Pražimo 4 minute. K praženi mešanici primešamo slabo odcejene nudelce in mlado špinačo. Premešamo in serviramo.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo