Nežno kiselkast okus rabarbare se odlično dopolnjuje s sladkim okusom jagod, a vse skupaj v popolno celoto poveže krhko korenčkovo testo.
Rabarbara in jagode so resnično popolna in zelo okusna kombinacija, sploh za vse tiste, ki obožujejo osvežujoče okuse.
500 g moke
250 g masla
250 g naribanega korenja
1 zavitek pecilnega praška
13 g
1 zavitek vanilijevega
sladkorja 10 g
140 kg kisle smetane
120 g sladkorja
NADEV
250 g rabarbare
200 g jagod
1 žlica masla
2 žlici sladkorja
IN ŠE
mleti sladkor
Moko stresemo v
skledo. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, pecilni prašek, naribano
korenje, kislo smetano in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na delovno površino in dobro
pregnetemo. Testo zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za 30
minut.
Stebla rabarbare
olupimo in narežemo na manjše koščke. Stresemo v ponev, dodamo maslo ter
pražimo 4 minute. Dodamo še na lističe narezane jagode, potrosimo s sladkorjem
in pražimo še 3 minute.
Korenčkovo testo
razvaljamo na debelino 3 mm in izrežemo kroge premera 8 cm. Na polovico izrezanih testnih krogov položimo
po čajno žličko sadnega nadeva. Nato nadevane kroge prekrijemo z drugo polovico
izrezanih kosov testa. Rob keksov pritisnemo z vilicami, da se zgornji in
spodnji del zlepita.
Pečemo 25 minut v
pečici, ogreti na 185 stopinj. Mlačne kekse povaljamo v mletem sladkorju.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar