Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rabarbarini keksi s korenčkom

OKUSNI KEKSI: Nežno kiselkast okus rabarbare se odlično dopolnjuje s sladkim okusom jagod, a vse skupaj v celoto poveže krhko korenčkovo testo.
0
Nežno kiselkast okus rabarbare se odlično dopolnjuje s sladkim okusom jagod, a vse skupaj v popolno celoto poveže krhko korenčkovo testo.
Rabarbara in jagode so resnično popolna in zelo okusna kombinacija, sploh za vse tiste, ki obožujejo osvežujoče okuse.


TESTO
500 g moke
250 g masla
250 g naribanega korenja
1 zavitek pecilnega praška 13 g
1 zavitek vanilijevega sladkorja 10 g
140 kg kisle smetane
120 g sladkorja
NADEV
250 g rabarbare
200 g jagod
1 žlica masla
2 žlici sladkorja
IN ŠE
mleti sladkor
Moko stresemo v skledo. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, pecilni prašek, naribano korenje, kislo smetano in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo. Testo zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za 30 minut.
Stebla rabarbare olupimo in narežemo na manjše koščke. Stresemo v ponev, dodamo maslo ter pražimo 4 minute. Dodamo še na lističe narezane jagode, potrosimo s sladkorjem in pražimo še 3 minute.
Korenčkovo testo razvaljamo na debelino 3 mm in izrežemo kroge premera 8 cm.  Na polovico izrezanih testnih krogov položimo po čajno žličko sadnega nadeva. Nato nadevane kroge prekrijemo z drugo polovico izrezanih kosov testa. Rob keksov pritisnemo z vilicami, da se zgornji in spodnji del zlepita.
Pečemo 25 minut v pečici, ogreti na 185 stopinj. Mlačne kekse povaljamo v mletem sladkorju.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo