Hitro in slastno za zajtrk ali prigrizek čez dan!
NAMIG KAKO PORABITI KRUH STAR DAN ALI DVA!
Se zgodi da kupim kruh ali drobno pecivo, a nekako ne konča v "želodčku". 🙈🙉 Vedno se potrudim, da ga predelam in uporabim, saj so me učili, da je kruh metati v koš greh... 👍 Na blogu sem zabeležil že kar nekaj rešitev, a vsekakor bi izpostavil meni dve najljubši recepturi ↪MUFFINI S KRUHOM in ↪PIŠČANČJA PITA.
Ideje kaj vse bi spravil na kos olivne ciabatte sem našel v hladilniku, a hkrati sem želel da je rešitev primerna za zajtrk, prigrizek čez dan in celo za malico TO GO.
***
Ideje kaj vse bi spravil na kos olivne ciabatte sem našel v hladilniku, a hkrati sem želel da je rešitev primerna za zajtrk, prigrizek čez dan in celo za malico TO GO.
1 olivna ciabatta 300 g
200 g špargljev
1 avokado
80 g naribane mocarele
150 g grškega jogurta
2 žlici masla
nekaj listov luštreka
sol in kajenski poper po
okusu
Na maslu prepražimo šparglje (2 minute). Dodamo avokado narezan na manjše kose ter pražimo še 2 minute. Začinimo po okusu.
Olivno ciabatto prerežemo na pol. Polovici nadevamo s praženo mešanico in pokapamo z maslom, ki je ostalo med termičnim postopkom. Potrosimo z mocarelo in ↪mešanico semen za solato Malinca. Nadevana kosa postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj, pečemo 8 minut.
Na pečena kosa cibbatte položimo po nekaj žličk grškega jogurta in potrosimo z listi luštreka.
Ni komentarjev
Objavite komentar