Okusno in osvežujoče za poletne dni!
Včasih se zgodi, da imam kak artikel v roki, a ne vem kaj bi iz njega ustvaril! 😏 V roki držal pirin zdrob iz spletne trgovine Malica, a kar ni bilo ideje. Saj nisem želel kakšne klasike iz zdroba... Med "tuhtanjem" in iskanjem rešitve brskal po Instagramu ter slučajno naletel na kocke iz polente. "Hrčki "💬 začeli hitro mleti, a rezultat resnično okusna nabodala... 😋😋
"Pira ima dvojno plevo, ki ga ni mogoče odstraniti samo z mlatenjem, ampak je potreben poseben postopek odstranjevanja. Le-to preprečuje, da bi do zrnja prišla škropiva, pesticidi in drugi škodljivi vplivi iz okolja in ohranja njeno kvaliteto. Pira zaradi odpornosti na pesticide daje nizek hektarski donos in so jo v preteklosti prenehali predelovati." več o piri, zdrobu ... na ⏩MALINCA
PIRINE KOCKE
350 ml polnozrnatega pirinega zdroba iz ekološke pridelave MALINCA
900 ml vode
1 ščep soli
1 žlica masla
OSTALO
100 g rezin prekajene slanine
1 kozarec sušenega paradižnika v sončničnem olju 185 g
5 marelic
2 vejice bazilike
olivno olje
Vodo nalijemo v kozico. Dodamo sol, maslo in zavremo. V vrelo vodo stresemo pirin zdrob iz ekološke pridelave Malinca in ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute. Kuhan zdrob nalijemo v pekač, po potrebi poravnamo. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.olivno olje
Marelice operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine. Sušen paradižnik odcedimo in narežemo na manjše kose.
Pirin zdrob stresemo na desko. Razrežemo na kocke velikosti 3X3 centimetra. Kocke zavijemo v rezine prekajene slanine.
Na lesena nabodala izmenično nabadamo : pirina kocka s slanino, list bazilike, kos marelice, kos sušenega paradižnika. Nabodala pokapamoz olivnim oljem in spečemo na ponvi ali elektičnem žaru, da slanina dobi zlato rjavo barvo.
1. Ko voda zavre zmanjšajte dovod toplotne
energije na minimum.
2. Pri pripravi uporabil steklen pekač 22x16
centimetra.
3. Predno nalijete kuhan zdrob v pekač, ga
splaknite s hladno vodo.
4. Za vsako kocko uporabite eno rezino slanine.
5. Ob nabodalih lahko servirate v trdo kuhana
jajca s polivko iz tatarske omake in delikatesnega hrena.
Ni komentarjev
Objavite komentar