Klasika med solatami, idealna za enodnevni morski izlet, v kombinaciji, ki ponuja osvežujoče okuse med potepanjem ob Obali.
Četrta receptura iz junijskega izziva "NA KOLO PA MALICA S SEBOJ" za tednik NeDelo priloga Odprta kuhinja je posodobljena klasika med testeninskimi solatami. 👌😋
Obstaja kopica okusnih in odličnih receptov za solato iz testenin. Pri sestavljanju recepture nisem želel odkriti "tople vode"😙😚😜, temveč sem izhajal iz dejstva, da so poletni izleti povezani z višjimi temperaturami in temu primerno je bilo potrebno izbrati sestavine...
Če slučajno zamudili tiskano izdajo, pa en delček iz štiri stranskega prispevka v tedniku...
Kje na Obali pa se boste ustavili, če pozabite vse skupaj doma in boste sestradani iskali kaj za pod zob?Mogoče sam malo lokalni patriot ali kako bi se temu že reklo, a ob slovenskem morju je toliko lepih kotičkov, da ni potrebe iti čez mejo in lahko najde vsak prostor za sebe, ki ga išče. ;-) Če grem za dan, dva ali tri, si želim odklop od vsega in da si napolnim baterije, mi pri tem pomagata Piran in Fiesa. Se zgodi in velikokrat namenoma doma pozabim paketke - in si privoščim hrano z morskim pridihom. Nikoli, a res nikoli ne izostane karpačo iz mečarice ali dimljenega tuna v restavraciji Peter in Pavel, drugo je odvisno od trenutnega počutja in navdiha.
In še to... Zadnja izkušnja!
Konec preteklega tedna se ponovno spravil na že tretji aktivni izlet po slovenski obali, od Kopra do Lucije. Po spletu okoliščin oz. lahko se bere tudi "lenoritis" nisem pripravil nobenega paketka s hrano. V članku sem že omenil restavracijo Peter in Pavel, ki jo obiščem skoraj vedno ko sem v Piranu. To "rundo" užival ob okusih karpača brancina iz piranskega zaliva ter ob brancinu iz žara. Toplo priporočam... 👌😋😉
200 g testenin
400 g mediteranske zelenjave
(paprika, bučke, češnjev paradižnik, kumara)
250 g kajmaka
100 g šunke
190 g sira čedar
1 pest listov sveže bazilike
1 zvrhana žlica kisle
smetane
In še…
sol, olivno olje
sol, olivno olje
Testenine po
navodilih z embalaže skuhamo v osoljeni vodi. Odcedimo in dobro oplaknemo s
hladno vodo.
Zelenjavo očistimo in
narežemo na manjše kose. Nato jo stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim
oljem, začinimo s soljo in pražimo 3 minute.
Testenine in praženo
zelenjavo stresemo v skledo. Dodamo na rezance narezano šunko in sir, liste
bazilike in kajmak, ki smo ga razmešali z eno žlico kisle smetane. Premešamo.
Pri sestavljanju solate nisem uporabil dodatne soli, saj za moj okus dovolj visoko stopnjo slanosti ponuja že kombinacija sestavin. Popečena zelenjava, kajmak, sir in šunka...
Ni komentarjev
Objavite komentar