Hitra priprava okusnih testenin iz pšeničnega zdroba!
Četrta receptura iz
majskega izziva »Pisani svet domačih testenin«, za NeDelo - Odprta kuhinja.
Kje sem našel idejo za to vrsto italijanskih testenin in še kaj pa si lahko preberete v arhivu spletnega portala Delo ⏩Odprta kuhinja:Pisani svet domačih testenin
TO IN ŠE VEČ…Od kod ste potegnili caputine? Mislim, da jih slovenske gospodinje ravno ne poznajo. Katere druge (nenavadne) oblike testenin še delate?Caputini so se v mojih zapiskih znašli že pred časom, izhajajo iz ene od italijanskih pokrajin, zasledil pa sem jih v eni od italijanskih revij. Drugače se pripravljajo iz podobnega testa, kot je za rezance, a Blaž ne bi bil Blaž, če ne bi vsega skupaj malo predelal. :) Drugače večinoma naredim tisto, kar je najlažje, najhitreje in najokusneje – njoke in široke rezance. Predvsem sem kulinarično domišljijo uporabljal pri njokih in so nastali med drugim z okusom rdeče pese, čemaža in sipinega črnila. Od bolj nevsakdanjih, ki sem jih pripravljal, pa lahko omenim mangove špagete, ki so bili pika na i k sirovi solati.
1 skodelica ostre moke
1 skodelica pšeničnega zdroba
1 ščep soli
3 jajca
3 žlice olivnega olja
OMAKA
300 g špargljev
100 g na tanko narezanih
rezin prekajene slanine
2 žlici mešanih semen
3 stroke česna
⅓ čajne žličke soli
kajenski poper po okusu
olivno olje
V skledo stresemo
moko, pšenični zdrob in sol. Prelijemo z razžvrkljanimi jajci in oljem. Vmešamo
testo. Zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za pol ure.
Testo razrežemo na
manjše kose in razvaljamo na čim tanjše svaljke, ki jih razrežemo na koščke
dolžine 2 centimetra. Vsak košček po sredini pritisnemo z dvema prstoma. Kuhamo
v vreli osoljeni vodi 9 minut.
V kozici popečemo
rezine prekajene slanine. Dodamo na pol prerezane šparglje, česen, narezan na
lističe, in semena. Pokapamo z olivnim oljem in začinimo. Pražimo 4 minute.
Dodamo slabo odcejene capuntine in na hitro pokuhamo (2 minute).
Ni komentarjev
Objavite komentar