Popolna kombinacija! Štručke iz rdeče pese in losos.
Mljaska na kvadrat... 😋😋🍺🍺 |
Burgerji so "IN", a je bil tudi že čas za svežo recepturo iz kolekcije "B-Burger"!
V kolekciji so se ob okusnih nadevih znašle že običajne štručke, z dodatki, črne... A sedaj bil čas za rdečo kombinacijo. 😋😉👌
Ob sliki nad temi vrsticami potrebno zapisati "MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!" Sedaj pa lahko nadaljujem... 😀 Ob burgerju testiral LAŠKO - NEPASTERIZIRANO, ki se ga drži slogan "SVEŽE NA SCENI - 12 TEDNOV SVEŽINE" in lahko samo rečen, da se odlično ujame...
Testo za šest
bombet…
235 g rdeče pese (dve
srednje veliki)
100 g margarine za peko
200 ml navadnega tekočega
jogurta
1 žlica cvetličnega medu
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 jajce
550 g moke (tip 400)
1 čajna žlica soli
In še za
bombete…
1 jajce
3 žlice črnega sezama
1 pest moke (tip 400)
Rdečo peso operemo,
skuhamo v osoljeni v vodi in ohladimo. Nato jo olupimo in narežemo na manjše
kose.
Rdečo peso stresemo v
posodo za mletje. Dodamo jogurt, jajce, cvetlični med in sol. S paličnim
mešalnikom zmeljemo v gladko tekočino.
V skledo stresemo
moko in kvas. Premešamo. Dodamo na koščke narezano margarino, ki je bila nekaj
časa na sobni temperaturi. Prelijemo s tekočino in z leseno žlico premešamo, da
dobimo kepo testa. Testo stresemo na delovno površino in potrosimo z eno pestjo
moke. Dobro pregnetemo (približno 8
minut). Testo postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo
počivati 25 minut.
Vzhajano testo
stresemo na delovno površino, razrežemo na šest enakih delov in oblikujemo bombete.
Nato jih položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo stati 25 minut.
Bombete nekajkrat
prebodemo z vilico, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo s sezamom.
Pečemo na 180 stopinj 36 minut.
Nadev za štiri burgerje…
600 g lososa s kožo
1 bučka
1 koromač
½ jajčevca
4 topljene sire v obliki trikotnika
1 limeta
4 žlice delikatesnega hrena
50 g rukole
In še za nadev…
sol, kajenski poper, grobo mleti suhi česen, olivno olje
Lososa operemo pod hladno tekočo vodo, dobro osušimo in narežemo na kocke. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in česnom ter pokapamo z olivnim oljem. Spečemo na vroči ponvi. Ko odstavimo pokapamo s sokom limete.
Bučke in koromač očistimo ter narežemo na tanke lističe. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter popečemo na olivnem olju. Jajčevec narežemo na rezine, začinimo s soljo in popečemo. Rukolo operemo in dobro odcedimo. "Trikot" sir narežemo na manjše kose.
Bombeto prerežemo na pol. Spodnji del premažemo z delikatesnim hrenom in obložimo s popečenimi bučkami in koromačem. Nato sledi kos popečenega jajčevca in kocke lososa. Obložimo s sirom in rukolo. Pokrijemo z zgornjim delom bombete.
Ni komentarjev
Objavite komentar