Po izkušnjah vem, da tisto kar je narejeno spontano je ponavadi vedno zadetek v polno. No ja, se tudi zgodi, da končna verzija recepta ne konča na blogu, saj nisem zadovoljen z rezultatom.
Torej, vsi recepti, ki so na #kuharskiblog #blazkuha so šli čez testiranje in za vsemi recepturami stojim.👌😋 Vendar, ljudje smo različni, z različnimi okusi.... To je pa že druga tema... 😉👍
Ko sem imel pred sabo sestavine, si začrtal cilj kaj želim. Med pripravo in sestavljanjem nekoliko predelal prvotni plan. A kljub spreminjanju postopkov med pripravo, se je pita pekla že čez 8 minut. No ja, rabil še par minut, da pripravil čokoladno kremo...
5 listov vlečenega testa
500 g skute
2 zvrhani žlici kisle smetane
4 žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 hruške
1 žlica mletega sladkorja
1 zavitek zmesi za pripravo kreme za torto z okusom čokolade 65 g
125 ml mleka
maslo za pekač
In še dekoracija…
hruška, mlečna čokolada
Pekač (premer 26 cm, višna 6 cm) premažemo z maslom in obložimo z listi vlečenega testa. Pekač obložimo tako, da malenkost testa (približno 1 cm) gleda čez rob.
Skuti dodamo kislo smetano, kristalni in vanilijev sladkor. Dobro premešamo. Skutin nadev stresemo v pekač in ga enakomerno porazdelimo po celotni površini.
Hruške operemo, očistimo in narežemo na manjše kose. Nato s koščki prekrijemo skutin nadev. Potrosimo z mletim sladkorjem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj, za 40 minut. Po 20-ih minutah pito pokrijemo z alu folijo, da se testo, ki gleda iz pekača ne zažge.
Zmes za pripravo kreme za torto z okusom čokolade vmešamo v hladno mleko. Nato z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut. Čokoladno kremo prelijemo preko hrušk (pečena pita naj bo na pol ohlajena).
Pekač postavimo v hladilnik, da se čokoladna krema strdi in pita dobro ohladi.
Pito vzamemo iz pekača, razrežemo na poljubne kose ter okrasimo s krhlji hruške in naribano čokolado.
Ni komentarjev
Objavite komentar