Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kozice na riževem listu

RIŽEVI LISTI IN REPKI KOZIC: Okusi z morskim priokusom za poletne dni!
0


Okusi z morskim priokusom za poletne dni!
Preprosta in tako okusna ideja za poletno večerjico.
Namesto kozic lahko uporabimo tudi gambere ali tuno iz konzerve. Kozice se odlično ujamejo z zeljem in v celoto ju poveže kisla smetana. Hrustljavi dodatek v obliki riževih listov ja pa pika na "i".
300 g repkov belih kozic
250 g belega zelja
1 rdeča paprika
8 riževih listov
2 limete
1 pest listov svežih zelišč (koriander, bazilika, peteršilj)
4 žlice kisle smetane
Riževe liste ocvremo v vročem olju (približno 20 sekund, da postanejo snežno beli). Nato jih zložimo na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
Repke kozic stresemo v osoljeno vrelo vodo. Pustimo vreti 4 minute. Odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Zelje in papriko očistimo in narežemo na tanke rezance. Zmešamo.
Na servirni krožnik položimo dva kosa ocvrtega riževega lista. Nanju razporedimo mešanico iz zelja in paprike. Potrosimo z repki kozic in svežimi zelišči. Na vrh naložimo žlico kisle smetane in polovico limete. Postopek ponovimo še pri drugih porcijah.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo