Okusi z morskim priokusom za poletne dni!
Preprosta in tako okusna ideja za poletno večerjico.
Namesto kozic lahko uporabimo tudi gambere ali tuno iz konzerve. Kozice se odlično ujamejo z zeljem in v celoto ju poveže kisla smetana. Hrustljavi dodatek v obliki riževih listov ja pa pika na "i".
250 g belega zelja
1 rdeča paprika
8 riževih listov
2 limete
1 pest listov svežih zelišč
(koriander, bazilika, peteršilj)
4 žlice kisle smetane
Riževe liste ocvremo
v vročem olju (približno 20 sekund, da postanejo snežno beli). Nato jih zložimo
na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
Repke kozic stresemo
v osoljeno vrelo vodo. Pustimo vreti 4 minute. Odcedimo in oplaknemo s hladno
vodo.
Zelje in papriko
očistimo in narežemo na tanke rezance. Zmešamo.
Na servirni krožnik
položimo dva kosa ocvrtega riževega lista. Nanju razporedimo mešanico iz zelja
in paprike. Potrosimo z repki kozic in svežimi zelišči. Na vrh naložimo žlico
kisle smetane in polovico limete. Postopek ponovimo še pri drugih porcijah.
Ni komentarjev
Objavite komentar