Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Caprese plata

CAPRESE SKOZI MOJE OČI: Preprost in zelo okusen namig za hiter poletni obrok!


Preprost, osvežujoč in zelo okusen namig za hiter poletni obrok!
Inspiracija oz. idejo za recepturo dobil pri solati Caprese. Klasika je sestavljena iz sira mocarela, bazilike in paradižnika. A Blaž nebi bil Blaž, če nebi nekoliko zakompliciral (na enostaven način 🙈🙉🙊) in predstavil svoje verzije... 😘😋
Za podlogo…
1 zavitek valjanega listnatega testa 275 g
150 g kmečke šunke
1 jajce
1 žlica črnega sezama
20 g parmezana
In še za nadev…
150 g češnjevega paradižnika
1 pest rukole
2 stebla stebelne zelene
125 g mocarele v kroglicah
10 listov bazilike
20 g parmezana
1 limeta
olivno olje
Listnato testo razvijemo in prerežemo na pol. Kosa položimo na pekač. Testo nekajkrat prebodemo z vilico. Nato kosa premažemo z jajcem in potrosimo s koščki šunke, parmezanom in črnim sezamom. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 °C za 12 minut.
Zelenjavo in baziliko operemo pod tekočo vodo in osušimo. Češnjev paradižnik prerežemo na pol. Stebelno zeleno narežemo na manjše kose. Zelenjavo in liste bazilike zmešamo.
Polovico mešanice položimo na kos pečene podloge. Dodamo nekaj kroglic mocarele in rezin parmezana. Pokapamo s sokom limete in olivnim oljem. Postopek ponovimo še z drugo podlogo.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo