Z igro barv do okusnega burgerja!
Pred vami še ena receptura, pri kateri sem se igral z barvami, ki jih ponuja narava. Rumeni odtenki se barvno ujamejo z vijolično in vse skupaj se poveže v zelo okusen burger. "Sladkast" okus divjega prašiča se odlično ujame z rdečim zeljem in artičokami... 👌😋😉
Burger »DIVJI PUJS« je še ena od receptur, ki je del avgustovskega izziva za #NeDelo #OdprtaKuhinja z naslovom »PISANI SVET HAMBURGERJEV«! Če zamudili tiskano izdajo je to le delček iz štiristranskega prispevka…↙MED SESTAVINAMI ZA ŠTRUČKE STE UPORABILI KISLO MLEKO. KAKŠNO VLOGO IGRA V TESTU?Še pred leti sem kot večina uporabljal mleko. Čez lužo pa biskvite, kruh in krušno pecivo pripravljajo predvsem s kefirjem. Po nekaj poskusih je v mojem hladilniku mleko dobilo zamenjavo. Nadomestil sem ga s kefirjem, kislim mlekom in kislo smetano. Kefir uporabljam samostojno, kislo mleko pa v kombinaciji s kislo smetano. Razlog je čisto preprost, polnejši okus izdelka in nekoliko daljša obstojnost.
#ŠTRUČKE
o 400 g moke tip 400
o 160 g koruzne moke
o 100 g masla
o 200 ml kislega mleka
o 100 g kisle smetane
o jajce
o žlica cvetličnega medu
o vrečka suhega kvasa (7 g)
o čajna žlica soli
o 2 žlici kurkume
o žlica črnega sezama
#NADEV
o
4 kosi
mariniranega fileja divjega prašiča
o
4
šampinjoni
o
četrt
manjše glave rdečega zelja
o
kozarček
opečenih artičok, mariniranih v sončničnem olju (280 g)
o
8
lističev topljenega sira s papriko
o
3 žlice
lutenice
|
#SestavineZa
4
do 7 štručk
(priporočilo:
po 150 g testa – za 6 štručk)
Nadev
za 4 osebe.
#ČasPriprave
70
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌👌
#Alergeni
laktoza
jajca
gluten
|
#PostopekPripraveRecepta
V posodo nalijemo
kislo mleko. Dodamo kislo smetano, jajce, med, sol in kurkumo. Dobro premešamo.
Maslo raztopimo.
V skledo stresemo
belo in koruzno moko ter suhi kvas. Premešamo. Prelijemo z maslom in mešanico s
kurkumo. Zgnetemo testo.
Testo razrežemo na
manjše kose in oblikujemo štručke za burger. Položimo jih na pekač, pokrijemo s
krpo in pustimo počivati 25 minut.
Štručke nekajkrat
prebodemo z zobotrebcem, premažemo z vodo in potrosimo s črnim sezamom.
Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo 35 minut.
Marinirani file
divjega prašiča razrežemo na štiri manjše kose. Spečemo medium – srednje pečeno
(na vsaki strani 4 minute). V isti ponvi na hitro popečemo šampinjone, narezane
na rezine.
Rdeče zelje narežemo
na čim tanjše rezance.
Štručko prerežemo in
spodnji del premažemo z lutenico. Nanj položimo list sira in meso, narezano na
manjše rezine. Obložimo s koščki artičoke, popečenimi šampinjoni in rdečim
zeljem. Pokrijemo s sirom in zgornjim delom štručke. Postopek ponovimo z
drugimi štručkami.
Ni komentarjev
Objavite komentar