RED VELVET BURGER: preproste sestavine, a odlična kombinacija!
Pri sestavljanju burgerja z rdečo belo kombinacijo sem izhajal iz asociacije na red velvet cake (žametna torta). Pri pripravi barvne kombinacije nisem želel uporabljati umetnih barvil, kar mi je na koncu tudi uspelo. O okusu niti ne želim razpravljati saj mi je odličen in stojim za njim. Burger bo vsekakor prepričal ljubitelje sira, rukole in rdeče pese. 👌😋😉 Med katere vsekakor spadam tudi jaz...
Burger je del avgustovskega izziva za tednik #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja z naslovom »PISANI SVET BURGERJEV«. In tole je le delček štiristranskega prispevka, če ste slučajno zamudili tiskano izdajo…BLAŽ, KAJ JE ZA VAS DOBER BURGER?Zame dober burger najlažje opišem s pogovornim izrazom »žmohten«, da se »cedi« in »topi«. Če je takšen, ni pomembno, ali je mesni ali vegetarijanski. Drugače sem prepričan, da je pri burgerju najpomembnejša omaka oz. namaz, ki vse skupaj poveže v celoto. Kajti če tega ni, tudi tako opevana govedina angus ne pomaga.
#ŠTRUČKE…
o 520 g moke tip 400
o 1 vrečka suhega kvasa (7 g)
o 1 čajna žlička soli
o 1 žlica cvetličnega medu
o 1 jajce
o 250 g rdeče pese (približno trije manjši
gomolji)
o 100 g margarine za peko
o 80 g kisle smetane
o 90 g čvrstega kislega mleka
#NADEV…
o 240 g mehkega sira iz slanice
o 1 paradižnik
o 8 listov bazilike
#NAMAZ…
o 2 pesti rukole
o 2 žlici mešanih semen (pinjole, bučna in
sončnična semena)
o 2 stroka česna
o 80 ml olivnega olja
o 30 g parmezana
o po en ščep soli in grobo mletega tri
barvnega popra
|
#SestavineZa
4-7
oseb
#ČasPriprave
70
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌👌
#Alergeni
gluten,
jajca, laktoza
|
Testo zadostuje za 4 do 7 štručk ; odvisno od velikosti ; priporočam po 150 g testa - za 6 kosov. Namaz in nadev za 4 jedce.
Rdečo peso skuhamo v
osoljeni vodi, ohladimo, olupimo in narežemo na manjše kose.
Štručko razrežemo na
tri enako visoke kose. Spodnji del premažemo z namazom iz rukole in obložimo s
sirom in rezino paradižnika. Pokrijemo s kosom štručke in ponovimo postopek.
Obložimo z nekaj listi bazilike in pokrijemo z zgornjim delom štručke za burger.
Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno.
Ni komentarjev
Objavite komentar