Hrustljavi okusi z doma pripravljeno BBQ omako!
Kot glavna jed, zelenjavna predjed ali priloga... |
Cvetača je meni ena ljubših vrtnin! Še posebej zaradi tega ker obožujem kuhano ali pečeno "AL DENTE" zelenjavo, ki pričara ob ugrizu popolnoma drugačen "okus" kot če vse že mehko in preveč kuhano oz. pečeno ali praženo. Na kocu popečeno cvetačo namočil v doma pripravljeni BBQ omaki, ki je pika na "i".👌😋
K cvetači lahko servirate popečen krompirček na maslu ali kot prilogo k dušenemu govejemu stegnu iz pečice... |
o
1 večja
glava cvetače (cca 650 g)
o ⅓ čajne žlice kurkume
o
¼ čajne
žlice karija
o
1 čajna
žlica sušenega zrnatega česna
o
5 žlic
temne sojine omake
o
10 žlic
kečapa
o
3 žlice
ostrigine omake
o ⅓ čajne žlice kopra
o ⅓ čajne žlice grobo mletega čilija
o
olivno olje
|
#SestavineZa
do
4 osebe – odvisno od tega ali servirate kot glavno jed ali kot zelenjavno
prilogo
#ČasPriprave
12 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten**
**prisotnost
glutena v recepturi odvisna od tega ali uporabite sojino in ostrigino omako z
ali brez glutena
|
Zeleni del in cvetove, ki so odpadli med rezanjem lahko uporabite za cvetačno kremno juho... |
#PostopekPripraveRecepta
Cvetači odstranimo zeleni del. Nato jo narežemo na dva centimetra debele rezine. Narezano cvetačo previdno oplaknemo s hladno vodo. Rezine položimo na kos papirnate brisače, da vpije vodo.
Rezine cvetače položimo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in popečemo (vsaka stran 3-4 minute / da dobi zlato rjavo skorjo).
V ponev nalijemo kečap, sojino in ostrigino omako. Začinimo (kurkuma, kari, česen, koper, čili) in premešamo. Segrejemo do vrelišča.
Rezine cvetače previdno (da ostanejo v enem kosu) pomočimo v pripravljeni omaki. Serviramo kot glavno jed ali kot prilogo...
Ni komentarjev
Objavite komentar