Okusi za jesenske dni!
Ajmoht... |
Sklepam, da je enolončnica dobila ime po tem, da jo v večini primerov kuhamo v enem loncu. 😉😏 Je pa tudi res, da imamo Slovenci različne pogovorne izraze za enolončnico. 👍V nekaterih predelih
uporabljajo izraz »lonec«, na Primorskem uporabljajo izraz »mineštra«, a na
Gorenjskem in Dolenjskem »ajmoht«. Torej, danes pred vami receptura za okusen "ajmoht"... 🔝
Lonec... |
o
500 g
pisanega fižola
o
200 g
čebule
o
120 g
korenja
o
60 g
gomolja zelene
o
80 g
kolerabe
o
300 g
prekajenega govejega jezika
o
4
stroke česna
o
1 čajna
žlica soli
o
ščep čilija
o
ščep
kumine
o
1 kocka
jušnega koncentrata za govejo juho
o
1
paradižnik
o
1 žlica
ostre moke
|
#SestavineZa
4 - 6 oseb
#ČasPriprave
1 ura in 35 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten
zelena
|
Mineštra ... |
#PostopekPripraveRecepta
Fižol stresemo v kozico in zalijemo s hladno vodo. Pustimo namakati dve ure. Nato odtočimo vodo v kateri se je namakal fižol. Zalijemo z 2,4 litra vode.
Med kuhanjem večkrat premešamo in po potrebi dolijemo vodo (tekočine med kuhanjem naj bo toliko, da je fižol pokrit).
Deset minut pred koncem kuhanja umešamo moko, ki smo jo razmešali v nekaj žlicah hladne vode.
Ni komentarjev
Objavite komentar