Okusi, ki se povežejo v popolno celoto!
Lahko pa tudi kako drugo sadje... Moja druga izbira bi bile višnje... |
Zakaj že gola torta? Ja za to, a ne.... 🙈🙉🙊 Torte, ki niso zamazane od zunaj ali prekrite z marcipanom in podobno so dobile naziv "NAKED CAKE". Ima pa torta še en velik plus. Je hitreje pripravljena... 👍😛
Za pripravo sladice sem uporabil modele za torto premera 10 centimetrov. Uporabite lahko tudi klasični model premera 24 cm in pripravite eno veliko torto.
Če so gostje manj lačni 😋😂bo za kakšnega več... |
#Biskvit
o 3 jajca
o 3 zvrhane žlice sladkorja
o 1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o 3 žlice moke
o 3 žlice olja
o 3 žlice mleka
o 1 zvrhana čajna žlica pecilnega praška
#Nadev
o 8 žlic kremnega sira maskarpone
o 3 zvrhane žlice mletega sladkorja
o 8 fig
#Dodatki
o 80 g temne čokolade
o 3 žlice cvetličnega medu
|
#SestavineZa
4
osebe
#ČasPriprave
50 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
gluten
jajca
|
Maskarpone, čokolada in fige zagotovilo za popolno kombinacijo... #PostopekPripraveRecepta |
V posodo ubijemo jajca. Dodamo kristalni in vailjijev sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 8 minut), da dobimo penasto zmes.
Stepenim jajcem prilijemo mleko in olje. Nato postopoma na rahlo umešamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek. Biskvitno zmes nalijemo v štiri modele za torto premera 10 centimetrov. Modele na rahlo stresemo, da se biskvit enakomerno porazdeli.
Pekače položimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 30 minut. Ohlajene biskvite prečno prerežemo na pol.
Maskarpone zmešamo z mletim sladkorjem. Štiri fige operemo, osušimo in narežemo na rezine.
Štiri kose biskvita obložimo z rezinami fig. Nato z vrečko za brizganje nanesemo maskarpone. Pokrijemo s kosi biskvita. Na vrh nanesemo maskarpone. Na vsako mini tortico položimo po eno figo, ki smo jo do polovice križno zarezali.
Mini tortice pokapamo s čokolado, ki smo jo raztopili s cvetličnim medom nad vodno kopeljo.
Ni komentarjev
Objavite komentar