Sočno in okusno!
Če želite kos mesa medium / rožnato oz. na pol pečeno zmanjšajte pečenje za 10 minut... |
Celotna priprava traja tri dni skupaj, a se splača potrpeti! 👌😋 Ob okusnih govejih rezinah lahko servirate popečen krompirček na maslu ali pa ⏩cvetačo v doma pripravljeni BBQ omaki...
Meso marinirano v olivnem olju in shranjeno v hladilniku imate lahko do 8 dni. Marinadi lahko dodate vejico rožmarina, lovorjev list in celi črni poper.
Kombinacija začim ponuja kosu mesa piko na "i"... |
o
300 g
mladega govejega stegna v kosu
o
200 ml
olivnega olja
o
½ čajne
žlice grobo mletega čilija
o
½ čajne
žlice suhega zrnastega česna
o
½ čajne
žlice soli
o
1/3 čajne
žlice mešanice začimb za ribe
o
¼ čajne
žlice kumine
o
noževa konica
muškatnega oreščka
o
1/3
čajne žlice koprca
|
#SestavineZa
2
osebe
#ČasPriprave
termična
obdelava – 50 minut minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
brez
alergenov
|
#PostopekPripraveRecepta
Mlado goveje meso v kosu operemo pod hladno tekočo vodo in nato ga dobro osušimo. Meso postavimo v plastično posodo za shranjevanje in prelijemo z olivnim oljem (olja naj bo toliko, da prekrije meso). Posodo pokrijemo in shranimo v hladilnik za dva do tri dni.
Kos mariniranega mesa, na vroči ponvi, popečemo po vseh straneh. Nato ga povaljamo v mešanici, ki smo jo pripravili iz začimb.
Goveje stegno povaljano v mešanici začimb postavimo na pekač. Pokapamo z oljem v katerem smo marinirali meso. Pokrijemo s kosom alu folije.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 50 minut (če želite well-done / prepečeno podaljšajte za 10 minut).
Ni komentarjev
Objavite komentar