Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Goveje stegno iz pečice

MLADO GOVEJE STEGNO MARINIRANO V OLIVNEM OLJU! Sočno in okusno!


Sočno in okusno!
Če želite kos mesa medium / rožnato oz. na pol pečeno zmanjšajte pečenje za 10 minut...

Celotna priprava traja tri dni skupaj, a se splača potrpeti! 👌😋 Ob okusnih govejih rezinah lahko servirate popečen krompirček na maslu ali pa ⏩cvetačo v doma pripravljeni BBQ omaki...
Meso marinirano v olivnem olju in shranjeno v hladilniku imate lahko do 8 dni. Marinadi lahko dodate vejico rožmarina, lovorjev list in celi črni poper. 
Kombinacija začim ponuja kosu mesa piko na "i"...

o   300 g mladega govejega stegna v kosu
o   200 ml olivnega olja
o   ½ čajne žlice grobo mletega čilija
o   ½ čajne žlice suhega zrnastega česna
o   ½ čajne žlice soli
o   1/3 čajne žlice mešanice začimb za ribe
o   ¼ čajne žlice kumine
o   noževa konica muškatnega oreščka
o   1/3 čajne žlice koprca

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
termična obdelava – 50 minut minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
brez alergenov

#PostopekPripraveRecepta

Mlado goveje meso v kosu operemo pod hladno tekočo vodo in nato ga dobro osušimo. Meso postavimo v plastično posodo za shranjevanje in prelijemo z olivnim oljem (olja naj bo toliko, da prekrije meso). Posodo pokrijemo in shranimo v hladilnik za dva do tri dni.
Kos mariniranega mesa, na vroči ponvi, popečemo po vseh straneh. Nato ga povaljamo v mešanici, ki smo jo pripravili iz začimb.
Goveje stegno povaljano v mešanici začimb postavimo na pekač. Pokapamo z oljem v katerem smo marinirali meso. Pokrijemo s kosom alu folije.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 50 minut (če želite well-done / prepečeno podaljšajte za 10 minut).

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo