Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jogurtov šmorn

ŠMORN: Sladko, ki vedno prepriča!


Sladko, ki vedno prepriča!
Okusi za zajtrk, večerjo...
Razlog, da nastala ta receptura je pa popolnoma preprost! Padel sladkor in ni bilo nič na zalogi... 😉😛😋Pripravljen je bil za večerjo in je bilo dovolj za dve osebe. Vsekakor pa je šmorn tudi odlična ideja za zajtrk.
Jogurtov šmorn je tudi odličen zaključek kosila, pri katerem se je servirala enolončnica...

o   2 jajci
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   2 zvrhani žlici sladkorja
o   1 čajna žlica sode bikarbone
o   1 čajna žlica pecilnega praška
o   1 ščep soli
o   150 ml tekočega jogurta
o   100 ml mleka
o   120 g moke
o   200 g mešanega zmrznjenega sadja
o   2 žlici mletega sladkorja
o   60 ml cvetličnega medu
o   olje za peko

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
jajca
laktoza

Odlično se ujame s praženim zamrznjenim sadjem, a pika na "i" je cvetlični med, ki vse skupaj poveže...
#PostopekPripraveRecepta
Jogurt in mleko nalijemo v skledo. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor, jajci in sol. Premešamo. Nato umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in sodo bikarbono. Pustimo počivati 5 minut. 
Ponev segrejemo, pokapamo z oljem in vanjo nalijemo polovico mase za šmorn. Pečemo 2-3 minute, da nastane zlato rjava skorja. Obrnemo in ponovimo postopek pečenja. S penovko narežemo na kose in potrosimo z mletim sladkorjem. Premešamo in pražimo še približno minuto in pol, da sladkor karamelizira. Postopek ponovimo še s preostankom mase.
Zamrznjeno sadje stresemo na vročo ponev in pražimo 2-3 minute, da se odtali in spusti sok. 
Šmorn stresemo na servirni krožnik. Potrosimo s praženim sadjem in pokapamo s cvetličnim medom.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo