Sladica v kozarcu za začetek šolskega leta. Okusna, osvežujoča in preprosta za pripravo!
Osvežitev za prve šolske dni... |
V poletnih mesecih zapostavil sladke recepture. Nekoliko bolj kislo septembrsko vreme prebudi mojo željo po sladkem, a tudi ideje kar "cvetijo". Kopica idej zapisana in skicirana v beležki, a sedaj čas, da vse skupaj spravim še v "prakso". 😉😋😀 V mesecu september bodo v ospredju "cuker" recepture, a kolekcijo poimenoval kar #SladkiBlaž . 😋👄
No ja, ne bodo manjkali pa tudi recepti iz drugih skupin...👌
Pri recepturi zabeleženo, da količina zadostuje za 6 oseb oz kozarcev. Jaz uporabil nekoliko večje kozarce (štiri steklene kozarce po 450 ml) in to z razlogom, ker "dvorski" preizkuševalci zelo sladkosnedi.
Le kako se upreti... |
#KREMA
o
250 g
kisle smetane
o
450 g
naravnega tekočega jogurta
o
3 žlice
limoninega soka
o
1
vrečka vanilijevega sladkorja
o
4 žlice
kristalnega sladkorja
o
1
vrečka instant želatine – topne v hladnem (30 g)
#SadniPreliv
o
250 ml
vode
o
350 g
mešanega zamrznjenega sadja
o
8
listov mete
o
1
vrečka vanilijevega sladkorja
o
3 žlice
kristalnega sladkorja
o
3 liste
želatine
#DEKORACIJA
o
stepena
sladka smetana
o
kakavovi
keksi
o
karamelni
preliv
|
#SestavineZa
6
oseb
#ČasPriprave
25 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
*jajca
*gluten
*Odvisno od izbora »dekoracije«.
|
#PostopekPripraveRecepta
Zamrznjeno mešano sadje stresemo v kozico. Dodamo vodo, vanilijev in kristalni sladkor in grobo zrezane metine liste. Segrevamo do vrelišča. Nato vmešamo liste želatine, ki so bili 5 minut namočeni v hladni vodi. Ohladimo na pol.
Kozarce s kremo napolnimo s sadnim prelivom. Nato kozarce postavimo nazaj v hladilnik, da se sladica dobro ohladi in sadni preliv strdi. Priporočam "čez noč".
Kozarce okrasimo s keksi, stepeno smetano in karamelnim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar