Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita pajcek

Kako porabiti ostanke hrane? Ideja za okusno in hitro kosilo, večerjo ali kot prigrizek ob pivu!


Kosilo, večerja ali prigrizek ob pivu, na hitro!
Hrustljavo in sočno...
Se tudi vam dogaja, tako kot meni? 🙈🙉🙊 Občasno pripravim malo preveč hrane čez vikend, a v ponedeljek se ukvarjam z vprašanjem "KAM Z OSTANKI?"
Čez vikend bil pri nas na jedilniku odojek, a danes ni šel skozi v isti obliki. Zato sem sestavil preprosto pito, ki je resnično okusna in 🔝 No ja meni ostal odojek... Lahko pa brez problemov uporabite tudi ostanke piščanca, purana ali govedine iz juhe. Ob piti priporočam le še zeleno solato...
Pita je tudi odlična ideja za prigrizek ob pivu. Uživate jo lahko brez problemov z roko... 👌😉😛😋
Uporabite lahko tudi več vrst pečenega mesa...

o   180 g tortilja čipsa s sirom
o   1 pest zelenih oliv
o   1 paradižnik
o   4 trikotne topljene sire
o   120 g načo sira
o   100 g ribanega sira
o   20 g parmezana
o   250 g pečenega odojka
o   sveži peteršilj
o   olivno olje

#SestavineZa
do 4 osebe

#ČasPriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
gluten**
**odvisno od tortilja čipsa
Ena, dva, tri in je pripravljeno!

#PostopekPripraveRecepta
Pekač (33*24cm) premažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Nato vanj stresemo tortilja čips in enakomerno razporedimo po celotni površini. Potrosimo s paradižnikom narezanim na kocke in narezanimi olivami.
Pečenega odojka (oz. ostanke pečenega mesa) narežemo na tanke rezance. Dodamo načo sir in na kocke narezan topljeni sir. Premešamo. S pripravkom prekrijemo tortilja čips.
Potrosimo z ribanim sirom in parmezanom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 12 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut stati. Nato jo s papirjem za peko odstranimo (dvignemo) iz pekača. Narežemo na poljubne kose.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo