Kosilo, večerja ali prigrizek ob pivu, na hitro!
Hrustljavo in sočno... |
Se tudi vam dogaja, tako kot meni? 🙈🙉🙊 Občasno pripravim malo preveč hrane čez vikend, a v ponedeljek se ukvarjam z vprašanjem "KAM Z OSTANKI?"
Čez vikend bil pri nas na jedilniku odojek, a danes ni šel skozi v isti obliki. Zato sem sestavil preprosto pito, ki je resnično okusna in 🔝 No ja meni ostal odojek... Lahko pa brez problemov uporabite tudi ostanke piščanca, purana ali govedine iz juhe. Ob piti priporočam le še zeleno solato...
Pita je tudi odlična ideja za prigrizek ob pivu. Uživate jo lahko brez problemov z roko... 👌😉😛😋
Uporabite lahko tudi več vrst pečenega mesa... |
o
180 g
tortilja čipsa s sirom
o
1 pest
zelenih oliv
o
1
paradižnik
o
4 trikotne
topljene sire
o
120 g
načo sira
o
100 g
ribanega sira
o
20 g
parmezana
o
250 g
pečenega odojka
o
sveži peteršilj
o
olivno
olje
|
#SestavineZa
do
4 osebe
#ČasPriprave
15
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
gluten**
**odvisno
od tortilja čipsa
|
Ena, dva, tri in je pripravljeno! |
#PostopekPripraveRecepta
Pekač (33*24cm) premažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Nato vanj stresemo tortilja čips in enakomerno razporedimo po celotni površini. Potrosimo s paradižnikom narezanim na kocke in narezanimi olivami.
Pečenega odojka (oz. ostanke pečenega mesa) narežemo na tanke rezance. Dodamo načo sir in na kocke narezan topljeni sir. Premešamo. S pripravkom prekrijemo tortilja čips.
Potrosimo z ribanim sirom in parmezanom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 12 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut stati. Nato jo s papirjem za peko odstranimo (dvignemo) iz pekača. Narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar