Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadni takosi

HITRO PRIPRAVLJENA IN ZELO OKUSNA SLADICA - RECEPT ZA SLADICO PRIDE PRAV TUDI ČE VAS PRESENETIJO NENAPOVEDANI GOSTJE!


Želodčki krulijo? Preprosta in zelo okusna sladka naslada ob koncu kosila...!
Kdo ne pozna tradicionalne mehiške hrane in takose? Obstaja kopica receptur, a jaz se spravil pripraviti sladko verzijo. Za takose se uporabljajo tortilje, a pri "tejle" recepturi mi nekak niso šle poleg.😏😉 Mogoče pa le poskusim kdaj in uporabim kupljene tortilje pri pripravi sladkega...
Za osnovo sem uporabil biskvitno testo "na žlice", a nadev izbral po svojem okusu. Kombinacija kremnega sira maskarpone in cvetličnega medu je odlična kombinacija kot namaz. 👌😋 Za nadev pa uporabil sadje, ki pri meni spada med ljubše in se ga da v tem obdobju da dobiti na trgovskih policah. 👍 Pika na "i" itak meta, na katero tudi nor... 😛

#SladkiTakosi
o   3 jajca
o   3 žlice kristalnega sladkorja
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   3 žlice moke
o   1 čajna žlica pecilnega praška
o   3 žlice olja
o   1 žlica mletega sladkorja
o   1 žlica kokosove moke
#Nadev
o   4 fige
o   1 pest borovnic
o   1 pest malin
o   4 žlice kremnega sira maskarpone
o   4 žlice cvetličnega medu
#Dodatek
o   mleti sladkor
o   listi mete

#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
20 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca

#PostopekPripraveRecepta

V skledo ubijemo jajca. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti stepamo (približno 8 minut), da dobimo kremasto zmes. Prilijemo olje. Nato na rahlo umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
Na kos papirja za peko narišemo štiri kroge premera 12 centimetrov. Biskvitno zmes stresemo v vrečko za brizganje. Zmes za takose nanesemo v zarisane kroge, višine približno centimeter in pol. Potrosimo z mletim sladkorjem in kokosovo moko.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 11 minut. Pečene sladke takose odstranimo s papirja za peko in prepognemo.
Sadje operemo, osušimo in narežemo na manjše kose. Kremni sir maskarpone zmešamo s cvetličnim medom.
Sladke takose premažemo s pripravljenim namazom. Do polovice nadevamo s sadjem in dodamo liste mete. Prepognemo in potrosimo z mletim sladkorjem.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo