Okusi za hitri obrok!
Vrsto testenin izberite po svojem okusu... |
Kdo ni hvaležen, da obstajajo testenine! 👌😋😉Obroke s testeninami obožujemo vsi in so tudi hitro pripravljeni, kar nam v današnjih časih pride zelo prav. Hkrati lahko prepustite prosto pot svoji kulinarični domišljiji.
Testenine vedno kuham v veliki količini vode in odvisno od vrste prilagodim čas. Čas kuhanja priporočenega s strani proizvajalca vedno zmanjšam za 2 do 3 minute, saj jih nato vedno na hitro pokuham (do 2 minute) še v omaki, da se navzamejo okusa...
Pri pripravi lahko rukolo nadomestite z mlado špinačo. Ocvrto rukolo oz. špinačo velikokrat uporabljam za dodatek in tudi za poživitev jedi. Še posebej ocvrta špinača, s svojim stekleno svetlo zelenim "izgledom" ponuja poživitev... 🔝
Testenine s hrustljavo rukolo priporočam, da solite na koncu priprave! Saj določeno stopnjo slanosti ponuja že prekajena panceta... |
o
150 g
prekajene pancete
o
2 pesti
rukole
o
20 g
parmezana
o
1
čebula
o
4
stroke česna
o
250 g
testenin tortiglioni
o
¼ čajne
žlice grobo mletega čilija
o ⅓ čajne žlice soli
o
olivno olje
o
olje za
cvrtje
|
#SestavineZa
2
osebe
#ČasPriprave
10
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten
laktoza
|
#PostopekPripraveRecepta
Testenine skuhamo v osoljeni vodi. Skuhane testenine odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Na majhne kocke narezano čebulo stresemo v kozico. Začinimo s ščepom soli in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo na majhne koščke narezano panceto in pražimo 3 minute. Dodamo na lističe narezan česen. Ko zadiši zalijemo s 60 ml vode. Začinimo s čilijem in dodamo testenine. Na hitro pokuhamo (2 minute), da se okusi povežejo s testeninami. Solimo po okusu.
Pred serviranjem testeninam primešamo rukolo in potrosimo s parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar