Klasična jesenska sladica!
Po treh dneh še vedno sočna... |
Tudi sladice se prilagajajo letnemu času oz. v ospredje prihajajo sladice z jesenskim priokusom. Pire iz hokaido buče je odlična osnova za del glavne jedi, predjedi, enolončnice ali sladice. Za začetek vam predstavljam bučno pito na moj način!
Pokrijete s kuhinjsko krpo ali s PVC pokrovom do serviranja... |
#Testo
o 260 g ostre moke
o 150 g margarine za peko
o 2 ščepa soli
o 3 žlice hladne vode
#Nadev
o 590 g bučnega pireja muškatne buče
(srednje velika buča)
o 1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g9
o 110 g kristalnega sladkorja
o 180 g kremnega sira maskarpone
o 40 g ostre moke
#Dodatki
o 2 žlici fino mletih bučnih semen
o 1 žlica marelične marmelade
o margarina in pšenični zdrob za pekač
|
#SestavineZa
8
oseb
#ČasTermičnePriprave
100
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
gluten
|
Osnovni bučni pire z dodatki lahko uporabite za pripravo njokov, prilogo k mesu, zavitek, štruklje... |
#PostopekPripraveRecepta
Muškatno bučo prepolovimo in odstranimo semena. Polovici postavimo v pekač. Pekač postavimo v pečico ogreto na 200 stopinj za 60 minut. Ko se buča ohladi izdolbemo meso.
Moko stresemo v posodo. Dodamo sol, vodo in na kocke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Umesimo testo. Zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za 20 minut.
Okrogel pekač premera 26 centimetrov premažemo z margarino in potrosimo s pšeničnim zdrobom (lahko tudi moka, krušne drobtine). Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato ga položimo v pekač. Z nežnimi pritiski oblikujemo testo, da se prileže dnu in stranicam pekača. Testo, ki gleda čez rob pekača odrežemo in shranimo za kasneje.
Testo v pekaču nekajkrat prebodemo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 10 minut.
Meso muškatne buče stresemo v skledo. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor, moko in maskarpone. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti zmešamo v gladko zmes.
Bučno zmes stresemo v pekač z na pol pečenim testom. Po potrebi enakomerno porazdelimo po pekaču. Postavimo nazaj v pečico za 40 minut.
Pečeno pito pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato jo odstranimo.
Pred serviranjem pito premažemo z marelično marmelado in potrosimo z bučnim drobljencem. DROBLJENEC: K preostanku krhkega testa primešamo fino mleta bučna semena. Razvaljamo na debelino pol centimetra. Pečemo na 185 stopinj 11 minut. Ko se ohladi s kuhinjskim valjem zdrobimo.
Ni komentarjev
Objavite komentar