Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučna pita

MUŠKATNA BUČA: klasična jesenska sestavina za kopico odličnih receptov!


Klasična jesenska sladica!
Po treh dneh še vedno sočna...


Tudi sladice se prilagajajo letnemu času oz. v ospredje prihajajo sladice z jesenskim priokusom. Pire iz hokaido buče je odlična osnova za del glavne jedi, predjedi, enolončnice ali sladice. Za začetek vam predstavljam bučno pito na moj način!

Pokrijete s kuhinjsko krpo ali s PVC pokrovom do serviranja...
#Testo
o   260 g ostre moke
o   150 g margarine za peko
o   2 ščepa soli
o   3 žlice hladne vode
#Nadev
o   590 g bučnega pireja muškatne buče (srednje velika buča)
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g9
o   110 g kristalnega sladkorja
o   180 g kremnega sira maskarpone
o   40 g ostre moke
#Dodatki
o   2 žlici fino mletih bučnih semen
o   1 žlica marelične marmelade
o   margarina in pšenični zdrob za pekač


#SestavineZa
8 oseb

#ČasTermičnePriprave
100 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
gluten

Osnovni bučni pire z dodatki lahko uporabite za pripravo njokov, prilogo k mesu, zavitek, štruklje...
#PostopekPripraveRecepta
Muškatno bučo prepolovimo in odstranimo semena. Polovici postavimo v pekač. Pekač postavimo v pečico ogreto na 200 stopinj za 60 minut. Ko se buča ohladi izdolbemo meso. 
Moko stresemo v posodo. Dodamo sol, vodo in na kocke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Umesimo testo. Zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za 20 minut.
Okrogel pekač premera 26 centimetrov premažemo z margarino in potrosimo s pšeničnim zdrobom (lahko tudi moka, krušne drobtine). Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato ga položimo v pekač. Z nežnimi pritiski oblikujemo testo, da se prileže dnu in stranicam pekača. Testo, ki gleda čez rob pekača odrežemo in shranimo za kasneje. 
Testo v pekaču nekajkrat prebodemo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 10 minut.
Meso muškatne buče stresemo v skledo. Dodamo vanilijev in kristalni sladkor, moko in maskarpone. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti zmešamo v gladko zmes.
Bučno zmes stresemo v pekač z na pol pečenim testom. Po potrebi enakomerno porazdelimo po pekaču. Postavimo nazaj v pečico za 40 minut. 
Pečeno pito pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato jo odstranimo.
Pred serviranjem pito premažemo z marelično marmelado in potrosimo z bučnim drobljencem. DROBLJENEC: K preostanku krhkega testa primešamo fino mleta bučna semena. Razvaljamo na debelino pol centimetra. Pečemo na 185 stopinj 11 minut. Ko se ohladi s kuhinjskim valjem zdrobimo.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo