Okusno brezmesno kosilo!
Popolni okusi za jesenske dni... |
Kljub temu da obožujem meso se na moji mizi nekajkrat tedensko znajdejo tudi brezmesne in ribje jedi. Ena od zadnjih brezmesnih jedi so bili gratinirani njoki s delikatesnim hrenom. Najenostavneje je njoke kupiti! O njokih iz trgovske police imam svoje mnenje zato so pri meni vseskozi na zalogi v zamrzovalni skrinji doma pripravljeni njoki.
Zelo okusne domače njoke lahko pripravite na enostaven način in hitro kar doma. Recept za domače njoke ⏩TUKAJ, ki jih lahko shranite v zamrzovalni skrinji. Z malo kulinarične domišljije lahko pripravite njoke z različnimi okusi, a eden od namigov so njoki s pšenično travo ⏩TUKAJ.
Klasični, s pšenično travo... |
o 200 g domačih njokov
o 1 paradižnik
o 1 čajna žlica masla
o 1 čajna žlica delikatesnega hrena
o 1 jajce
o 1 kos topljenega sira
o 1 čajna žlica parmezana
o 1 strok česna
o ščep soli
o ščep grobo mletega čilija
o noževa konica muškatnega oreščka
o par vejic luštreka
|
#SestavineZa
po
osebi
#ČasPriprave
15
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
gluten
jajca
|
Njoke lahko nadomestite tudi s testeninami... |
#PostopekPripraveRecepta
Njoke kuhamo v vreli vodi z dodatkom soli toliko časa, da priplavajo na površje. Nato jih odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.V ponvi raztopimo maslo. Dodamo na kocke narezan paradižnik. Začinimo s soljo, čilijem in muškatnim oreščkom. Pražimo 3 minute.
Praženemu paradižniku dodamo njoke, na lističe narezan česen, delikatesni hren in grobo zrezan luštrek. Premešamo.
Pripravljene njoke stresemo v porcijski pekač. Na vrh ubijemo jajce, priložimo kos topljenega sira in potrosimo s parmezanom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 8 do 10 minut (čas peke je odvisen kakšno jajce želite).
Ni komentarjev
Objavite komentar