Znamenita britanska
ulična jed "fish and chips" v moji preobleki.
Popolna hrustljava ideja... |
Že nekaj časa si želim pripraviti britansko klasiko z mojim priokusom. Na delovnem pultu se znašel polnozrnat pirin zdrob iz ⏩spletne trgovine MALINCA in file vitkega soma. Ob pogledu na artikla se mi dokaj hitro utrnila ideja. Tako da je pred vami končno še moja verzija ribe s krompirčkom. Končna verzija recepta, ki je pred vami, me zelo navdušila in resnično priporočam...
PRI RECEPTURI LAHKO UPORABITE TUDI LOSOSA, TUNO, OSLIČA... |
#Osnova
o 350 ml polnozrnatega pirinega zdroba
MALINCA
o 350 g ribjega fileja – vitki som
o 60 g čebule
o 850 ml vode
o ščep soli
o 1 žlica masla
o noževa konica čilija
o ¼ čajne žlice koprca
o ¼ čajne žlice grobo mletega česna
o ⅓ čajne žlice začimb za ribo
#Dodatki
o jajca
o ostra moka
o olje za cvrtje
#Priloga
o 4 krompirje
o rdeča sladka paprika
o grobo mleti česen, sol
o parmezan
|
#SestavineZa
4
osebe
#ČasTermičnePriprave
20
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌 👌
#Alergeni
gluten
jajca
riba
laktoza
|
Ob koncu recepture pa še en odličen in okusen namig iz polnozrnatega pirinega zdroba... |
#PostopekPriprave
File vitkega soma narežemo na kocke, velikosti graha. Ribje kocke stresemo na vročo ponev. Dodamo maslo in sesekljano čebulo ter začinimo (čili, koprc,česen, začimbe za ribo). Pražimo 5 minut.
Zavremo vodo s ščepom soli. Dodamo pirin zdob in kuhamo 6 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Kuhanemu zdrobu dodamo pražene kocke ribjega fileja. Dobro premešamo. Stekleni pekač (20*16cm) oplaknemo s hladno vodo. Vanj stresemo pripravljeno zmes in po potrebi poravnamo. Postavimo v hladilnik in pustimo počivati, da se dobro ohladi (v hladilniku imate lahko shranjeno do 4 dni).
Osnovo za ribje palčke stresemo na leseno desko in narežemo na palčke. Nato jih povaljamo v ostri moki, razžvrkljanem jajcu in ponovno v moki. Ocvremo v vročem olju, da palčke dobijo zlato rjavo barvo. Ocvrte ribje palčke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
HITRI ČIPS: krompir olupimo, narežemo na čim tanjše rezine in operemo v hladni vodi. Dobro odcedimo. Nato rezine ocvremo v vročem olju. Krompirjeve rezine položimo na kos papirnate brisače in potrosimo s parmezanom, sladko rdečo papriko, česnom in soljo. Premešamo.
Ribjim palčkam iz pirinega zdroba in čipsom priložimo rezine limone.
Še en namig iz polnornatega pirinega zdroba!
Okusno in osvežujoče
"Hrčki "💬 začeli hitro mleti, a
rezultat resnično okusna nabodala... 😋😋
Ni komentarjev
Objavite komentar