Okusna juha, ki bo navdušila male in velike.
Namesto korenja lahko uporabite kolerabo ali gomolj zelene... |
Kosilo se ponavadi začne z okusno juho, a lahko se servira tudi kot samostojna jed. Sledijo pa še palačinke po lasnem izboru. Recimo lahko mandljeve, orehove, skutine ...
STE VEDELI! Kurkumo po svetu imenujejo tudi »INDIJSKI ŽAFRAN«, »RUMENI INGVER« oz. »KITAJSKE KORENINE«. V kuhinji jo uporabljamo kot dodatek in začimbo, ki da jedem rumeno barvo, aroma pa bistveno ne spremeni okusa jedi. Predvsem se uporablja v indijskih in šrilanških jedeh. Kurkuma se uporablja tudi kot naravno barvilo tkanin in se nahaja na seznamu naravnih barvil z oznako C.I.75300 - naravno rumena 3.
Zdravi okusi... |
#Juha
o 220 g korenja
o 100 g zelja
o 3 stroke česna
o 100 g krompirja
o 1 čajna žlica tahini paste (sezamova
pasta)
o 1 jušna kocka za zelenjavno juho
o ščep čilija
o ščep koprca
o 1 žlica ostrigine omake
o 1 čajna žlica kurkume
#Dodatki
o kisla smetana
o pražena in fino mleta bučna semena
|
#SestavineZa
4
osebe
#ČasPriprave
23
minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
mehkužci
gluten*
*odvisno
katero vrsto ostrigine omake uporabite
|
#PostopekPriprave
Zelenjavo (korenje, krompir, zelje) očistimo in narežemo na kose. Česen olupimo. Vse skupaj stresemo v kozico in prelijemo z 1.3 litra vode. Začinimo (tahini pasta, jušna kocka, čili, koprc, kurkuma, ostrigina omaka).Ko juha zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 20 minut. Nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno tekočino.
Korenčkovi juhi na servirnem krožniku dodamo po eno čajno žlico kisle smetane in potrosimo s praženimi in fino mletimi bučnimi semeni.
Ni komentarjev
Objavite komentar