Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonina krema - slaščičarska osnova

LIMONINA KREMA: Kremna, osvežujoča, vsestranska in uporabna!


Kremna, osvežujoča, vsestranska in uporabna!
Popolna osnova...
Pripravljate limonino torto, tiramisu, pito, sladke kozarčke... Osnovna limonina krema je kot nalašč za to... 👌

Limonino kremo lahko uporabite na kopico načinov. Primešate ji lahko stepeno sladko smetano, kremni sir maskarpone, skuto, kot kremno plast brez dodatkov v sladkih kozarčkih... Eden od hitrih namigov je limonina pita. Okrogel pekač obložite s krhkim testom. V pečeno osnovo nalijete limonino osnovo (za okrogel model premera 24 cm bo zadostovala dvojna količina) in zamažete s stepenimi beljaki (za okrogel pekač 24 cm bodo zadostovali trije beljaki - beljake stepete v trd sneg, postopoma prilivate sladkorni sirup/kuhan sladkor in mešate toliko časa, da se zmes ohladi - zamažete pito in postavite v pečico, da se naredi zlato rjava skorja).
V hladilniku shranjeno do 3 dni...




o   sok treh limon
o   85 g masla
o   60 g kristalnega sladkorja
o   15 g jedilnega koruznega škroba
o   2 rumenjaka

#SestavineZa
250 ml osnove

#ČasTermičnePriprave
3 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
jajca
laktoza

#PostopekPriprave
Sok treh limon nalijemo v posodo z označenimi merami za tekočino. Nato do oznake 200 ml dolijemo vodo.
Mešanico prelijemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in maslo. Ko zavre primešamo jedilni koruzni škrob zmešan z nekaj žlicami hladne vode in rumenjaka. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Limonino kremo prelijemo v keramično posodo in pokrijemo s kosom folije za živila, da se ne naredi povrhnica. Postavimo v hladilnik za dve ure, da se dobro ohladi. 


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo