Sočno in ravno prav začinjeno!
"Splača" se potrpeti pet ur... 😜 |
Osebno velikokrat pripravljam svinjska rebrca! Pripravil sem že kopico verzij, a "tale" receptura in končni izdelek spada med okusnejše... 😋😉👍 V večini ob svinjskih rebrah ljudje servirajo "klasiko"... Osebno priporočam oz. jaz v večini ob rebrah serviram osvežujočo solatko in domači kruh, ki se ga da pripraviti na preprost način brez packanja - ⏩MORNARSKI KRUH! Osvežujoča solatka je pa sestavljena iz trenutnega kulinaričnega navdiha in zalog v hladilniku... 😂😜
Svinjska rebrca lahko marinirate z mokro kvašo ža dan ali dva preje. Omaka, ki nastane pri pečenju servirate ob rebrcah.
Popolna kombinacija: rebra, sveža zelenjava s parmezanom in začinjena z limoninim sokom in olivnim oljem. Pa domač kruh... |
o
1.50 kg
mesnatih svinjskih reber
#ZaMarinado
o 1 žlica suhega grobo mletega česna
o 2 žlici sojine omake
o 1 žlica sladke rdeče paprike v prahu
o 1 žlica soli
o 1 čajna žlica karija
o 3 žlice cvetličnega medu
o 2 žlici olivnega olja
|
#SestavineZa
5-6
oseb
#ČasTermičnePriprave
3
ure
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
soja
gluten*
*odvisno ali uporabljate sojino omako z ali brez glutena
|
Sočno... |
V pekač položimo kos ALU folije (naj gleda nekoliko čez rob). Svinjska rebra položimo v pekač in prelijemo z marinado iz sklede. Pokrijemo s kosom ALU folije in zunanje robove stisnemo skupaj.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 3 ure. Pečena rebra pustimo nekaj minut stati v ALU foliji. Narežemo na poljubne kose.
Ni komentarjev
Objavite komentar