Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polnjena paprika s krompirjem

PEČENE OZ. POLNJENE PAPRIKE S KROMPIRJEM: Kljub temu, da sem zaprisežen mesojedec me navdušujejo tudi brez mesne kreacije.


Okusna polnjena paprika s krompirjem je primerna za samostojno jed ali kot prilogo.
Popolni okusi brezmesnega kosila...
Kljub temu, da sem zaprisežen mesojedec uživam tudi v kreacijah iz sklopa "brezmesne jedi". Polnjene paprike so odlična ideja za kosilo ali večerjo, a poleg servirate le še solato po lastnem izboru. Če pa le ne gre brez mesa jo servirajte kot prilogo ob pečenem kosu mesa.
V moji kuhinji večinoma uporabljam rdečo podolgovato papriko, ki je poznana tudi kot špic paprika. Končni okus le te se mi zdi veliko polnejši kot pri klasičnih paprikah raznih baru. Druga alternativa so paprike babura...
Preprosta in hitra priprava...


o   4 rdeče podolgovate paprike
o   3 srednje velike krompirje
o   2 zvrhani žlici kisle smetane
o   čajne žlice grobo mletega čilija
o  čajne žlice koprca
o  ⅓ čajna žlica grobo mletega česna
o   ½ čajne žlice soli
o   olivno olje


#SestavineZa
2 osebe – glavna jed
4 osebe – priloga

#ČasPriprave
55 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza

Za vse letne čase...
#PostopekPriprave
Paprikam odstranimo pecelj in semena. Nato jih operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo. 
Krompir olupimo, operemo s hladno vodo in naribamo. Naribanemu krompirju dodamo kislo smetano in začimbe. Premešamo.
Pekač premažemo z olivnim oljem. Paprike nadevamo in položimo na pekač. Preostanek nadeva s tekočino, ki se je izločila iz krompirja prelijemo paprike.
Pekač položimo v pečico ogreto na 185 stopinj za 45 minut.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo