Osvežujoča solatka je popolna priloga ob kosu pečenega mesa!
Zdravi in osvežujoči okusi, ki se odlično dopolnjujejo s kosom pečenega mesa... |
Ob kosu pečenega mesa v večini primerov serviram solato, ki je plod trenutnega navdiha. Spodnja receptura je nastala med čakanjem, da se spečejo svinjska rebrca. Kot preliv sem uporabil limonin sok in olivno olje. In rezultat!? Okus pečenih rebrc in osvežujoča solatka sta se odlično dopolnjevala. Pika na "i" domač #baokruh, ki z okusom spominja na tisto dobro staro klasiko "bobi palčke". 👌😋 Receptura pa sledi v eni od naslednjih objav...
Osvežujočo solatko lahko brez sramu postrežete tudi ob kosu pečenega piščanca, purana ali ob ribjem fileju. Pri recepturi "grobo nastrgan parmezan" berite kot: narežete ga s pomočjo noža za lupljenje krompirja. Olivno olje in limonin sok lahko nadomestite s prelivom iz kombinacije jogurta in kisle smetane.
Hitro... |
o 1 manjša glava kitajskega zelja
o 1 manjši koromač
o 1 korenje
o 1 rdeča podolgovata paprika
o 1 šop mikrozelenja – grah
o 60 g grobo nastrganega parmezana
o sok dveh limon
o ½ čajne žlice soli
o ½ čajne žlice grobo mletega čilija
o 50 ml olivnega olja
|
#SestavineZa
4 osebe
#ČasPriprave
do
8 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
brez
alergenov
|
#PostopekPriprave
Zelenjavo očistimo in narežemo na rezance. Dodamo mikrozelenje - grah. Premešamo.Solato prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz limoninega soka, olivnega olja, soli in čilija.
Na koncu potrosimo z "ostružki" parmezana (narezan s pomočjo noža za lupljenje krompirja).
Ni komentarjev
Objavite komentar